liqs Napisano Marzec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2007 Witam... Mam nastepujacy problem i prosze o pomoc... Jestem szczesliwym posiadaczem FC6. Chcialem zainstalowac sobie plugin xmms-mousepack (mpc) aby odtwarzac pliki *.mpc Niestety podczas configuracji (./configure) wyskakuje mi nastepujacy blad... checking for XMMS - version >= 1.2.10... no *** The xmms-config script installed by XMMS could not be found. *** If XMMS was installed in PREFIX, make sure PREFIX/bin is in *** your path, or set the XMMS_CONFIG environment variable to the *** full path to xmms-config. configure: error: *** Xmms not installed - please install first *** XMMS mam zainstalowany i dziala bez problemów.. Nie moge znalesc tego pliku xmms-config. I bodajze przez to nie moge tego zainstalowac.. Wersje XMMS mam dokladnie ta wymagana (1.2.10) Prosze bardzo o pomoc oraz lopatologiczne wyjasnienie co zrobic... :/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2007 A nie mozesz tego sciagnac przez yuma? W repach do Core 5 jest, wiec i do C6 bedzie. [edit] Ee to sie nazywa mousepack czy musepack? W repo jest to drugie, wiec jakby co, to sorx ;p xmms-musepack.x86_64 1.2-3.fc5 extras Matched from: xmms-musepack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liqs Napisano Marzec 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2007 o lol... ;/ Udało się... Ja sobie zawsze na około próbuje poradzić ;/ Dziękuje za pomoc.. Ucze się (_linuxa_ → Linuksa) ORT a Fedore mam od godziny na dysku pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi