Piaskun Napisano Marzec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2007 Witam Nie wiem czy na dobry dział pisze, ale potrzebuje mniej więcej dowiedzieć się co robi polecenie ip? Jakiś taki skrót najważniejszych rzeczy. Do czego ono (_wogóle_ → w ogóle) ORT służy? Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2007 ... man ip Jak ja kocham takie posty :/ Przeczytaj regulamin forum bo mi szkoda słów... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suwagem Napisano Marzec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2007 Nie ten adres ale odpowiem ip jest zawarty w pakiecie iproute #ip addr wyświetla konfigurację interfejsów UP-działające urządzenie NO CARRIER - brak nośnej sieci-walnięty kabel lub podobne LOOPBACK -pętla zwrotna MULTICAST-multicast PROMISC- nasłuchiwanie dalej # ip link set eth0 up -podnosi interfejs sieciowy # ip link set eth0 down-i już po sieci dalej # ip addr add 10.0.0.1/2 dev eth0 dodawanie adresu IP # ip addr del 10.0.0.1/2 dev eth0 usuwanie adresu IP itd. Red Hat yesssssssssssssss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi