lszk Napisano Marzec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2007 Podczas pisania na lapku przeważnie nadgarstkiem trafie w touchpada i mi się aktywne okno odznacza. W jaki sposób moge go wyłączyć? Do lapka mam przeważnie podłączoną osobną mysz, więc wpisu z xorg.conf wywalić nie moge, bo i mysz by mi nie chodziła. Znajdą się do tego może jakieś programy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Marzec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2007 Dodaj do sekcji "InputDevice" taką linijkę: Option "SHMConfig" "on" po restracie X możesz kontrolować włączanie touchpda poprzez komendy (już nie trzeba restartować X-ów): Wyłączanie: synclient TouchpadOff=1 Włączanie: synclient TouchpadOff=0 Pozdrawiam! Ja do tych komend przypisałem sobie skróty klawiszowe, tak więc nie muszę otwierać terminala dla wł/wył touchpada. Dodane: jakiś chochlik zdublował mój post uprzejmię proszę o usunięcie tego wyżej - z góry dziękuję i sorki, ale przy wysyłaniu posta coś mi się FF "wykrzaczył" i pewnie dlatego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2007 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi