Skocz do zawartości

Paczki Rpm Do Kart Ati

ssylwester

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś mi może wyjaśnić od czego są paczki:

ati-x11-drv-ati i xorg-x11-drv-ati, która za co odpowiada??

Przy glxinfo wywala mi taki warning:

libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b

i nie bardzo wiem czy da coś jakaś aktualizacja lub doinstalowanie którejś z tych paczek. A przez ten warning nie mogę odpalić beryla.

Przy glxinfo wywala mi taki warning:

libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b

i nie bardzo wiem czy da coś jakaś aktualizacja lub doinstalowanie którejś z tych paczek. A przez ten warning nie mogę odpalić beryla.

Stare, znane i denerwujące od FC5 to mam i jeszcze tego buga się nie pozbyli, choć jest on znany. W Ubuntu podobno już poradzili sobie z tym.

Już jest wszystko w porządku. Beryl też juz śmiga :). Po dwóch godzinach spędzonych na czyszczeniu systemu i przekonfigurowaniu xorg.conf udało mi się odpalić to na Radeonie 9200 SE. A wczesniej w necie wyczytałem że to podobno na AIGLX mało możliwe i trzeba instalować xgl. Jeżeli ktoś będzie miał problemy z tą kartą to mogę co nieco pomóc. A nawet udało mi si wygenerować już paczki ze sterowników ze stronki http://ati.amd.com/ w wersji 8.28.8 (z czym jest mały problem, a one jeszcze obsługują moją kartę), Te stery świetnie chodzą i ten błąd się nie pojawia. Tylko że chyba do nich trzeba XGL doinstalować i AIGLX na Disable ustawić, Ale nie chce mi się na razie tego ruszać. Ale i tak mnie ciekawi która paczka za co odpowiada.