MC' Napisano Marzec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2007 Witam, Chciałem odpalić sobie telewizją na fedorce i dostałem komunikat, że nie są obsługiwane pliki mms. Co należy zainstalować by móc cieszyć sie telewizją internetową? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2007 pliki mms czy strumienie ? Z tego co wiem to sa strumienie. Jesli chodzi o to, to powiem, ze trzeba zainstalowac silnik do odtwarzania tychze strumieni. Nie pamietam zbytnio jego nazwy, ale wiem ze wraz z amarokiem sie to instaluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Marzec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2007 Moze troche zejde z tematu ale Sopcast jest tez dostepny pod Linuxem i mozna ogladac sobie w Mplayerze Tutaj strona domowa A jesli inni beda chcieli tez sie pobawic tym programem i nie wiedza dokladnie z czym to sie je to dodam tez link do forum na ktorym przeczytalem kilka ciekawych informacji Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2007 Jeśli chodzi o taką telewizję jak na przykład wptv.wp.pl to wystarczy wyjąć ze źródła strony adres mms i wkleić go do Open -> Play URL w MPlayerze i już (przynajmniej u mnie tak działa ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Marzec 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2007 Ale jak zmusić np mplayer'a czy amaroka by domyślnie to one po kliknięcu n link odtwarzały te mms'y? Teaz mam do tego ustawionego Totem'a. Niestety w centrum sterowania w kojarzeniu pplików nie mam plików mms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2007 Ale jak zmusić np mplayer'a czy amaroka by domyślnie to one po kliknięcu n link odtwarzały te mms'y? Teaz mam do tego ustawionego Totem'a. Niestety w centrum sterowania w kojarzeniu pplików nie mam plików mms Możesz albo zainstalować kaffeine-mozilla. Wówczas wgrają ci się dwa pliki *.so do katalogu /usr/lib/firefox/plugins/, albo zainstalować mplayerplug-in. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Marzec 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2007 A może tak MediaPlayerConnectivity? To po prostu rozszerzenie do FF pozwalające przypisać odtwarzacze multimedialne do określonej zawartości. Pobrać (i zainstalować) można Tutaj Według mnie jest to lepsze od mplayerplug-in. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi