BelmonduS Napisano Marzec 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2007 Witam wszystkich ostatnio zakupiłem laptopa ACER ASPIRE 1520 1gb ram amd64 3700+ 2,4 ghz nvidia geforce xf go5700 dysk 100gb wifi ipn2220 do tej pory cieszylem sie microgównem ale zamarzylem sobie żeby zainstalowac FC6 , przy instalacji system mi sie nagle wyłancza otrzymuje komunikac CRITICAL TEMPERATURE REACHED (90c) . Próbowałem jeszcze uruchomic gentoo i ubuntu z livecd ale tez nawet nie mozna odpalić (system nawet nmioe dochodzi do X-a. komputer sie przegrzewa a nawet grajac na windzie z maksymalna moca nie potrafilem na nim taka temperature otrzymac jeśli nawet w opcje uruchomienie kernel-a wpisze acpi=off to komputer i tak mi się sam wyłancza radiator aż parzy. prosze pomóżcie ps znalazlem problem wentylator przedmuchiwalem sprężonym powietrzem i nic nie bylo ale wkoncuu go rozkręcilem ku mojemu zdziwieniu filc byl na radiatorze po zdjeciu go fc6 zainstalowala sie bez pierdniecia przepraszam za klopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josey Napisano Marzec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 A zainstalowałeś kmod-nvidia... tzn. dopalacze do nvidii? Bez tego wszystko robi procek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi