Skocz do zawartości

Spyware Problem

Leviatan

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy w dobrym dzale to zmieściłem tylko

Więc, mam taki problem. Niedawno instalowalem jakies kodeki bo nie mialem dzwieku w filmach, wzystko bylo ok. Restartowalem System i wyskoczyl mi taki Badziew

http://img120.imageshack.us/img120/6731/obrazaqm2.png

Nie mogę się tego (_wogule_ → w ogóle) ORT pozbyć.

Próbowałem to coś odinstalować - bez skutku

Wyłączyc to w procesach - bez skutku

Kliknolem to i przekierowalo mnie do strony internetowej z programem "SpyDawn". Zainsatlowalem go i sie okazuje, że nie dzała bo trzeba za niego zapłacić.

Prosze o jak najszybsza odpowiedz poniewaz co 4-5 minut wyskakuje mi ten badziw i wszystkie programy mi minimalizuje (a jesli chodzi o gry to jest naprawde w****** sprawa)

Mam Windows Xp Home +Service packi i wszystkie aktualizacje.

Mam Program Antywirusowy Avast

i program Spywaree Terminator

Wszystko z najnowszysmi aktualizacjami.

Już dawno nie zajmowałem się Windows ale znając życie tylko reinstal systemu. Takie programy lubią głęboko wgryźć się w system, a i po odinstalowaniu zostawić parę niespodzianek. Następnym razem uważaj co robisz ze swym systemem.

Pozbycie się SpySheriffa może być trudniejsze niz się wydaje, bo nie potrafią go wykurzyć nawet antyspyware'y, o Widows Live OneCare nie wspominając. Gdy zlapie się go na koncie administratora, to komplet narzedzi potrzebnych do pozbycia sie go robi sie całkiem pokaźny, bo w grę wchodza jeszcze takie zabaweczki, jak KillBox itd. Gdy SpySheriff wgryzie sie w rejestr, to kapa. a potrafi to zrobić nawet na koncie z wyłączonym RegEdit.

Dlatego nie nalezy korzystać z konta Administratora, bo to się kończy katastrofą. Na koncie o ograniczonych uprawnieniach SpySheriff jest niejako w klatce, ale to nie znaczy, ze mamy z nim spokój.

A tak BTW, jak juz tu jesteś - spróbuj odpalić SpySheriffa na Linuksie, albo najlepiej na Fedorze. I napisz nam, jak poszło :>

PATRZE - SCREEN - MYŚLE - JAKIEŚ JAJA!!!

Cholera, gość musi być w niezłych tarapatach skoro aż tutaj przyszedł... :lol:

Kolego, jeżeli jesteś "letko zielony" z zakresu systemów (czyt. użytkowanie komputera) - a na to wskazuje, to ratowanie twojego aktualnego systemu raczej bedzie baaardzo trudne.

Dobrą i (chyba) szybszą opcją dla Ciebie bedzie wyciągnięcie z szuflady płytki instalacyjnej XP,ka - oczywiście namawiam do zmiany - przy okazji czyszczenia kompa - systemu na OpenSource. A może akurat Ci się spodoba...

przecież Leviatan przyszedł tu tylko po to, żeby porobić sobie z nas jaja, dajcie sobie spokój i może ktoś odpowie na mój apel a propos docmirrora :)