Perezz Napisano Marzec 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2007 Otóż po właczeniu naszego kochanego Berylka, wszystko prawie działa jak powinno, z jednym małym wyjątkiem. Screen -> ClicK Dziwny objaw "dziur" w pulpitach, pierwszy raz w karierze mi sie to zdarzylo... Z góry dzieki za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuem Napisano Marzec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2007 manager ustawien beryla/pulpit/kostka zakladka transparency odznaczasz "przezroczysta kostka" albo zmieniasz suwak opcji "Opacity when not moving" na 100. powinno pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perezz Napisano Marzec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Probowalem, ale to nic nie daje... Poza tym, mam wsparcie 3D zainstalowane, czyli Ati + xgl, ale strasznie mi zwalnia KDE, za to Gnome chodzi tak jak powinien. Nie wiem jak mam temu zaradzic. Kombinowalem i nic nie wymyslilem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Ati + xgl XGL? Która to jest Fedora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perezz Napisano Marzec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Fedora 6 He he ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Skoro to jest FC6 to skąd się tam wziął XGL? Doinstalowywałeś go jakoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perezz Napisano Marzec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Tak, bo mialem problemy z tym zeby ALGIX-a odpalic na ATi sterownikach - fglrx. A tak, odpalilem XGL-a no i na nim Beryla. Tylko, że nie wiem czemu zwolnilo mi KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Wiesz mogę się mylić, ale coś mi się zdaje, że XGL i AIGLX jednocześnie to nie jest najlepszy pomysł i że to właśnie może być przyczyna problemów - acz jest to tylko domysł. Pod Gnome też masz dziurę w pulpicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perezz Napisano Marzec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Taa, pod Gnome-m to samo... ALGIX-a wylaczylem, tak ze nie tu nie ma problemów. Tylko z tymi dziurami nie wiem o co biega... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 A pod Compizem też masz taką dziurę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perezz Napisano Marzec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Pod Compizem nie mam... Tylko pod Berylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Eh, jedyne co przychodzi mi do głowy to żebyś spróbował pozmieniać "Zaawansowane opcje Beryla" takie jak Platforma renderowania czy Renderowanie. Może po prostu tam coś jest nie tak ustawione. Poustawiaj wszystko na XGL i może będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perezz Napisano Marzec 25, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2007 Wlasnie przypadkiem, przed momentem wywalilo mi Nautilusa i (he he !) kostka byla cala ! A po ponownym uruchomieniu znowu "dziurki"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi