carmamir Napisano Marzec 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2007 Witam, mam mały problem, mam Liveboxa z Orange, on działa tylko z loginem z końcówką @fs na końcu przez co nie można wpisać żadnego innego loginu innego dostawcy netowego, wiem że można go odblokować by działał z innymi, jednakże by to zrobić należy wprowadzić kod. Kod można dostać tylko wchodząc via telnet na livebox i wpisując komende, niestety livebox nie chce mi się połączyć, odrzuca połączenie. Czy to putty czy to zwykły telnet z WIndy. Mam XP + SP2, Putty, Livebox wpięty do sieci via switch (IP 192.168.1.10 (na .1 też próbowałem) przez gniazdko eth. oznaczone czerwonym kolorem... Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego nie chce się łączyć przez telnet ? Znalazłem gdzieś opis że niby trzeba wgrać telneta, tylko jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 Musisz w panelu konfiguracyjnym Livebox-a musisz dodac opcje logowania przez CLI . Ja dodalem sobie uzytkownika login 2 HTTP FTP CLI Administracja I dopiero sie logowac telnet-em na tego uzytkownika. Gdybys mial wiecej pytan do Livebox-a to zapraszam na Forum http://forum.videostrada.net/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi