Xrystal Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 Czemu jestem uzytkownikiem LowID z sieci Amule ? Jak mozna wylaczyc firewalla bezposredniego ? Albo zainstalowac firewalla profesjonalna zawsze wyswietlac w trayu , ja chce miec takiego firewalla o okna wyswietlanym zablokuj/odblokuj taki sposob podobne od Kasperky , Kerio Firewall .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 Heh a co iptables jest nie profesjonalny Jesli juz chcesz miec cos na wzor windowsowych odpowiednikow zainstaluj sobie firestarter: yum install firestarter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 Czemu jestem uzytkownikiem LowID z sieci Amule ? napisz coś więcej jak się łaczysz czy bezpośrednio czy przez routera czy jesteś za natem czy masz nieblokowane porty przez dostawcę internetu ja mając stały ipek dopisałem porty by firewall ten systemowy mi ich nie blokował i działało pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Marzec 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 łączę bezpośrednio . i tak mam modem , zande routera .. firefaster hej czy da wyswietlac na trayu i okienko o zablokowanie i odblokowanie ?? ja chcę zablokowac niektore programy .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 często LowID dostaje się jak się nie ma zęwnętrznego IP. W moim przypadku np. tak właśnie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Marzec 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 zainstalowalem cos firewalla na win xp i odblokowalem porty z emule ,dobrze doszlo highID i tez bez firewalla .. Szukam inaczej firewalla o podobnych oknami i zobacz ten obraz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 Nawet jak sie nie ma zewnetrznego IP to mozna miec HighID -trzeba po prostu przekierowac porty nasluchu. Co do firewalla w FC6 to systemowy jest bardzo dobry nie trzeba znac skladni polecenia iptables. w GNOME wystarczy wejsc do System->Administracja->Poziom bezpieczenstwa i zapora sieciowa i tam dodac niestandardowe porty -wlasnie te z mula. z tego co pamietam to aMule chce zeby mu otworzyc trzy port, jeden TCP i dwa UDP o numerach takich jakie mu podasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi