sdmlody Napisano Kwiecień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 Witam wszystkich doświadczonych użytkowników (_linuxa_ → Linuksa) ORT, mam problem z Grub-em. Problem polega na tym iz mam dwa dyski master=linux Fedora 6, grugi dysk slave=vista. przy recznej konfiguracji grub jako startowy i domyslny system ustawiam FC6, jednak gdy wybieram z menu Viste zaczyna sie problem (nic sie nie uruchamia) moje ustawienia dla Visty: title Winda rootnoverify (hd1,0) map (hd1) (hd0) chainloader +1 Winda sie nie uruchamia:( mial ktos podobny problem i go rozwiazal, szukalem na forum spradzalem zalecane konfiguracje i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 Winda sie nie uruchamia:( mial ktos podobny problem i go rozwiazal, szukalem na forum spradzalem zalecane konfiguracje i nic Raczej niewielu tu miało Vistę, choć dla studentów jest rozdawana za darmo, ale kto by tam chciał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xrystal Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 wejdz na BIOS .. szukaj wyraz to "First boot device" i zmien na botowania dyski slave .zapisz i wyjdz (ponownnie uruchamanie). to jeszcze raz zainstaluj NTLDR (Vista) po zakoncczenie zainstalowane NTLDR dalej zmien na botowania dyski master . i powinno dzialac .. ale trzeba tylko wazne jedno zdanie : pierwszy sektor na slave to daje uruchomic win vista ..... title Winda rootnoverify (hd1,0) chainloader +1 <- to jest prawidlowe kody dla uruchamania ntldr ;] .. te program BUDOWANY : GRUB->NTLDR(pierwszy sektor na slave)->WINDOWS VISTA I WIN XP JEZELI MASZ INNY DYSKI ->LInUX to ma dwie sposoby .. lepiej pytam ci to pokaz mi liste wszystkie dyskow za pomoca fdisk.. ja sam znam wszystkie konfiguracji Gruba .. czy lubisz grac na vista ? ... bo vista nie tylko graczy ... niektore aplikacji niedzialaja .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
username Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 spróbuj tego wpisu title Winda map (hd0) (hd1) map (hd1) (hd0) rootnoverify (hd1,0) makeactive chainloader +1 powinno tez dzialac bez makeactive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi