booba Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 Witajcie, Mam problem z odtwarzaniem DVD w MPlayerze. Po wybraniu Play DVD startuje tylko pierwsza scena (czasem i nie), po czym na ekranie ponownie pokazuje sie logo MPlayera. Gdy probuje 'ominac' sceny poczatkowe, korzystajac z 'next' poczas trwania sceny biezącej to dziala to tylko na niektorych filmach. DivXy i VCD śmigają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 może nie jest to odpowiedź do tycząca mplayera ale polecam Tobie zastosować się do strony poradnik.fedorapl.org jest tam opisane jak odtworzyć film DVD (u mnie działa) Kodeki i oprogramowanie do odtwarzania filmów Do odtwarzania filmów najlepszym programem jest Mplayer, jednak Totem też jest dobry (na pewno lepiej radzi sobie z filmami DVD). Aby zainstalować te programy wpisz w konsoli: su - yum install mplayer-gui echo -e "remove totem\n install totem-xine libdvdcss libdvdnav\n run\n quit" | yum -y shell PS odpal mplayera z konsoli i pokaż jakie błędy Ci wywala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booba Napisano Kwiecień 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 Postepowalem zgodnie wlasnie z tym poradnikiem. Totem-xine i (xine) nie dziala (_wogole_ → w ogóle) ORT, poniewaz jest problem z najnowsza biblioteka libxine (z livny). Wyczytalem gdzies ze trzeba pobrac starsza wersje tej biblioteki i recznie zainstalowac. Ale to jest osobna sprawa poniewaz z tego odtwarzacza i tak zadko korzystam. Najbardziej zalezy mi na Mplayerze. Co wywala konsola napisze jak wroce do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 hmm dziwne, bo u mnie po zainstalowaniu tym sposobem (mam wszystkie repo fedory + livna) i po włożeniu płyty DVD z filmem wszystko idealnie działa w totemie. Sprawdź (_napewno_ → na pewno) ORT czy masz sprawnego dvdka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 zainstaluj sobie kaffeine - jedzie wszystkie dvd ze az milo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Totem-xine i (xine) nie dziala (_wogole_ → w ogóle) ORT, Trochę bez sensu jest posiadanie dwóch odtwarzaczy opartych na tych samych bibliotekach/kodekach ale twoja sprawa. Osobiście używam Totema na gstreamie i Mplayera i jeszcze problemów nie miałem, no poza jednym DVD z Gazety Wyborczej, ale tamtej płyty na żadnym komputerze nie dało się odpalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi