shrek999 Napisano Kwiecień 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2007 witam... w zwiazku z tym ze mam radeonika x1400 mobility i chce uzywac beryla musze zainstalowac xgl'a. Ktorego notabene zainstalowalem jednakze po odpaleniu komendy gnome-xgl-switch --enable --auto czy jakos tak to ixy sie restartuja jednakze pojawia ekranik odnosnie startu uslug jadnakze gdy wlacza sie gdm sie "zawiesza" pojawia sie niebieskie tlo oraz "myslacy" kursor i tak w nieskonczonosc.... jak przelacze sie do init 3, wylacze xgl'a i uruchomie kompa spowrotem gdm wlacza sie bez problemu.. co moze byc przyczyna? odinstalowalem jedynie compiza nei wiem jak aiglx'a mam wyrzucic jesli to jest problem....pomoc mile widziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feler404 Napisano Kwiecień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2007 Prawdopodobne problemy: -nie masz zainstalowanie porządnie sterowników, wraz z pełną obsługo 3D -w /etc/X11/xorg.conf masz wpisany moduł który ci zwiesza X-y (maiłem podobny problem gdy sterownik do karty nie współgrał z modułem jądra) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi