Skocz do zawartości

Problem Z Primax_scan

Rouzer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

prubowalem uruchomic skaner Primax Coloradi Direct za pomoca programu primax_scan. Wszystko zrobilem zgodnie z opisem ze strony : http://newbie.linux.pl/?id=article&show=21. Niestety przy wywolaniu:

primax_scan -l on

otzrymuje nastepujacy komunikat:

Failed Intel bug check. (Phony EPP in ECP)

This Port does not support the  EPP-Mode
Please activate EPP-Mode or
ECP-Mode with included EPP-mode!

The activated and detected Modis are:
SPP-Port present
PS2-Port present
ECP-Port present

Przypomne ze włączyć w Biosie obsługę Parallel Port Mode w tryb EPP prubowalem rowniez w tryb EPP+ECP efekt byl ten sam. Prosze o pomoc!!!

Niestety prubowalem od razu przez SANE go obsluzyc, ale ten skaner tez ma swoje lata i przez SANE nie jest obslugiwany.

Ty zes to kompilowal przeciez ten artykul jest stary jak sadza na dachu bo bombie z 39r.Przez SANE sie go powinno obslugiwac.

UPDATE ciezko bedzie SANE go nie obsluguje.

http://px-backend.sourceforge.net/ tu jest jakis backend pod tym powinno dzialac

Juz to znalazlem wczesniej, ale zeby to skompilowac potrzebne sa SANE header files, niestety podany link do nich nie dziala i mam problem z ich znalezieniem <_<

POMOCY!!! pomuzcie uruchomic mi ten skaner nie chcem go jeszcze wyzucac :)

---------

(Nie pisz postów pod wlasnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYCJA" - WalDo)

No i jeszcze uwaga: "pomózcie", nie "pomuzcie" - to sie, kurcze, odmienia na "pomoc". "O" z kreska, nie "U"!!! LOL

POMOCY!!! pomuzcie uruchomic mi ten skaner nie chcem go jeszcze wyzucac :)

Pomocy zaraz pomocy pogódź sie z tym iż kupiłeś sprzęt nie obsługiwany przez (_linuxa_ → Linuksa) ORT.Nie ma specyfikacji pewnie producent nie wypuści sterownika.Jedyna co można to tym back-endem sie posiłkować albo kupić inny obsługiwany skaner.Niestety.