m.levvy Napisano Kwiecień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2007 Witam. Mam problem z dyskami sata. Otóż sprawa jest taka że wykrywa mi tylko pół połączonego dysku. Moje dyski to WD 250 16MB * 2, nForce 4 Ultra - MSI Neo 4FI Na widnowsie połaczone dyski mają nazwę "Nvidia Sata Stripe 456G." Na linuksie mam takie coś: dev/sdb 232.89 GB System Plików: No file system, Typ Partycji: None. Na stronie MSI i nvidia nie było żadnych sterowników do powyższego sprzętu wiec sciagnełem ze strony asusa sterownik do tego samego kontrolera. Nic to nie dało. Jeżeli mój problem okaże sie dla was banalny to nie denerwujcie sie. Mam linuksa od paru dni. Większość spraw rozwiazełm z waszego forum, na to pytanie nie znalazlem odpowiedzi wiec pytam. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Kwiecień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2007 Widzę używasz RAID to cie zmartwię to jest programowy RAID i jedyny sterownik jaki może zadziała to Fake Raid. Ale nie ma pewności bo z tym RAIDEM to tak jak z LinModemami telefonicznymi działają tylko na windowsie. Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi