wodna_owca Napisano Kwiecień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2007 Witam Interesuje mnie zmiana jednej szczególnej ikony nie całej paczki chodzi mi o ikone GNOME tak jak jest w standardowych ikonach znaczek fedory a w innych znaczeg gnome ogółem to ikona menu i nie wiem jak ją zmienić podejrzewam że możnaby było podmienić jakiś plik tylko nie wiem gdzie to jest Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Kwiecień 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2007 edytor konfiguracji (gconf-editor) : apps -> panel -> objects -> wyszukujesz "objekt" z nazwa w "tooltip" "menu glowne" zaznaczasz opcje "use_custom_ikon", a w "custom_icon" wpiszujesz sciezke i nazwe grafiki ktorej chcesz uzyc (np. /home/uzytkownik/nowy_przycisk.png ) proste powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodna_owca Napisano Kwiecień 18, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 edytor konfiguracji (gconf-editor) : apps -> panel -> objects -> wyszukujesz "objekt" z nazwa w "tooltip" "menu glowne" zaznaczasz opcje "use_custom_ikon", a w "custom_icon" wpiszujesz sciezke i nazwe grafiki ktorej chcesz uzyc (np. /home/uzytkownik/nowy_przycisk.png ) proste powodzenia dzieki!!! co prawda nie mialem zainstalowanego na początku edytora konfiguracji i szukałem go wszędzie:P ale potem przypomniał mi sie genialny yum i zainstalowałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi