m1s1ek Napisano Kwiecień 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2007 Posiadam serwer IBM x236 z zintegrowanym kontrolerem SCSI adaptec aic-7902. Zbudowalem Raid1, zainstalowalem Fedore 6, mirror zostal wykryty, system zainstalowany, gruba zainstalowalem w mbr. Jednak po restarcie nie chce mi sie zbootowac system, nie ma zadnych komunikatow o bledach. W biosie jest ustawione bootowanie z macierzy Raidowej, macierz jest ustawiona na bootowalna w biosie kontrolera SCSI. Siedze juz nad tym drugi dzien i nie mam pojecia o co moze chodzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sit_fun Napisano Kwiecień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2007 Mam również serwer IBM ze zintegrowanym kontrolerem SCSI Adaptec'a. Po instalacji Fedory i ustawieniu boot loadera w mbr miałem podobny problem. Proponuje wrzucić boot'a do stworzonego katalogu (najlepiej na osobnej partycji) /boot. Myślę, że rozwiąże to Twoj problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi