username Napisano Kwiecień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2007 Wczoraj w godzinach wieczornych miałem okazje zaobserwować podejrzane działanie systemu. Zostawiłem komputer włączony, po ok 1,5 godz. dysk znaczą intensywnie pracować a na monitorze systemu 'szalał' proces AWK, działający z prawami roota. Proces pojawiał się i zaraz znikał, wykorzystując przy tym znaczną część zasobów procesora. Miałem mało czasu na obserwacje, gdyż po kilkunastu sekundach AWK zniknął z listy procesów. Zdarzyło mi się to pierwszy raz dlatego postanowiłem zasięgnąć opinii na forum. Czy to normalne w Fedorze, który z skryptów systemowych mógł spowodować tak gwałtowne działanie awk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Kwiecień 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2007 Pewnie wszystko się działo "w gałęzi" anacrona. Jeżeli masz KDE to możesz bez problemu sprawdzić w "Strażniku systemu". Taka praca raz na dzień jest całkowicie normalnym zjawiskiem (tak samo jak beagle,updatedb itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi