kozioo Napisano Kwiecień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 Witam serdecznie, Prosze o pomoc, zainstalowałem sobie Fedore Core 6 na dysku którym był zainstalowany system XP, no własnie był!! Wszedłem w Fedora w zakładke system póżniej Zarządzanie woluminami logicznymi zaznaczyłem partycje na której mam/miałem XP i myśląc ze zamontuje sobie partycje kliknołem ZAINICJUJ JEDNOSTKE, wyskoczył jakiś komunikat po angielsu i nacisnełem OK, potem po restarcie kompa nie mogłem odpalić XP. Bardzo prosze o pomoc mam tam bardzo ważne pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 No stary, nie wiem jaki proces uruchomiłeś ale komunikaty się czyta. To Ci wyskoczyło: Disk entity /dev/sda8 contains data from directory /blabla/blabla. All data in it will be lost! Are you certain that you wish to initialize disk entity /dev/sda8? Więc prawdopodobnie straciłeś dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano Kwiecień 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2007 No stary, nie wiem jaki proces uruchomiłeś ale komunikaty się czyta. To Ci wyskoczyło: Więc prawdopodobnie straciłeś dane. Na 90% było własnie coś takiego! Ale namieszałem. A czy jest jakiś program do odzyskiwania danych z partycji NTFS na Fedora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 ZAINICJUJ JEDNOSTKE Juz to wiesz, ale zeby pozbawic Cie zludzen - Nie masz najmniejszych szans na odzyskanie danych (w warunkach domowych/amatorskich) - inicjacja dysku to zabieg duzo glebszy niz partycjonowanie, ze o formatowaniu nawet nie wspomne... Nastepnym razem czytaj ostrzezenia/komunikaty, a jesli czegos nie jestes pewien / nie jestes pewien ze rozumiesz co czytasz nie rob tego - najpierw zadaj pytanie na odpowiednim forum, poszukaj informacji a pozniej eksperymentuj. Na pocieszenie (choc niewielkie) powiem Ci tylko, ze nie jestes pierwsza osoba z tym problemem tu na forum. To nie winda, Welcome in a real world... Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi