Muniek1 Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Witam, Ustawiam, żeby capture filter=eth0 i gdy chcę zacząć monitorować to: Error getting device: no suitable device found. Napisałem to na podstawie EtherApe, ale na innych programach miałem podobne rezultaty. Co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Sprawdź czy karta sieciowa w twoim systemie na pewno się tak nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloan Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Druga sprawa. Tego typu programy uruchamia się z uprawnieniami roota. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Nie wiem przypadkiem czy jako nie-root w ogole da się takie programy uruchomic, ale może własnie dlatego nie ma dostępu do eth0... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Kwiecień 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Działa. Dziękuje, nie pomyślałem o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi