booss Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 witam mam problem z programami p2p posiadam apollon oraz gtk-Gnutella programy nie chcą szukać ani ściągać połączenie z internetem mam system FC6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandragor Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 p2p nie miałem, nie mam i nie będę miał. A czy czasem nie masz włączonego firewalla i blokuje ci porty. Coś mi tu google wyrzucił. Z tego wynika, że porty 6346 i 6347 powinny być otwarte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 zależy jaki dokładnie masz problem... u mojego kumpla jest problem z adminami sieci, którzy blokują porty do P2P i albo pliki się nie ścigają albo ściągają się cholernie powolnie. Miło by było, abyś uświadomił nas w w czym jest problem. Bo napisać: : mam p2p, nie ściąga, o co chodzi, czemu nie działa, mam FC6, dużo nam nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booss Napisano Kwiecień 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 mam bezpośrednie połączenie z netem przez neostrade (niedługo multimo z gts energis:) ) więc to nie może byś problem z siecią poza tym jestem na linuksie od miesiąca a na windzie wszystko ładnie chodziło. a tak na marginesie to jak moge otworzyć te porty prosze nie pisać żebym wrócił na windowsa bo niewruce nie ma takiej najmniejszej możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Apollon i fasttrack nie działa od dłuższego czasu.Wina starych plików z węzłami które są juz nie aktulane albo zamknięte przez RIAA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booss Napisano Kwiecień 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 A gtk-Gnutella lub inny program?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 teraz to się chyba najbardziej opłaca zassysać przez jakiegoś klientas BT albo pozostaje jescze amule. Istnieje jescze LimeWire i Dc++ pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT: http://linuxdc.nd.e-wro.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandragor Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 a tak na marginesie to jak moge otworzyć te porty Najprościej : wchodzisz System/Administracja/Poziom bezpieczeństwa i zapora sieciowa. Wyskoczy okienko do konfiguracji firewalla, na dole masz pole "inne porty" a po naciśnięciu "Dodaj" wpisujesz te porty które chcesz odblokować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Otwieranie portów specjalnie dla P2P moim zdaniem nie jest najlepszym pomysłem, fakt że jest widoczna poprawa, ale czy warto? Np na domyślnych politykach iptables, torrent iso F7beta3 LiveCD ciągnąłem z 5/6h (neo 1024). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandragor Napisano Kwiecień 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2007 I ja też tak uważam, że otwieranie portów dla jakiegoś p2p jest chybionym pomysłem ale kolega "booss" chciał wiedzieć więc podałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi