lszk Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Mam taki problem. Jest formuła: int from {1} to {sqrt{3}} (x^2 over (1+x^2)) dx Problem jest taki, że widać w tej formule na ekranie te dwa nawiasy i nie mam pojęcia, jak można to zapisać inaczej, aby ich nie było. Jeżeli je usunę, to wszystko się rozleci. Jeszcze przy okazji. Jak można zapisać w math'ie znak | ? Ma on w nim specjalne znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdr Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 po prostu użyj klamerek int from {1} to {sqrt{3}} {x^2 over {1+x^2}} dx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 O kurde rzeczywiście. Akurat tego nie sprawdziłem. BTW mogłeś mi to napisać na gg, a nie besztać mnie publicznie ;] __________________ Dobra to jeszcze jakby ktoś miał pomysł na tą kreskę, to byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdr Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Dobra to jeszcze jakby ktos mial pomysl na ta kreske, to bylbym wdzieczny. a tak. zapomialem o tej czesci pytania ;p sorry. mozesz wiec uzyc np czegos takiego left lline stack{A#Z} right none ew. gdybys chcial uzyskac wiekszy odstep w pionie miedzy A i Z, mozesz zastosowac maly trik z dobrze ci juz znanymi klamerkami :> left lline stack{A#{}#Z} right none Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 21, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Ok działa. Thx. Własnie znalazłem, może się komuś przyda :] http://www.uploader.pl/file/24243/OpenOfficeMath.pdf.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi