Briss Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Witam mam delikatny problem nie moge ustawic dzwieki 5.1 na zintegorwanej karcie muzycznej AC97 czytalem juz rózne opisy i prubowalem to zrobic ale caly czas dzialaja tylko dwa glosniki i daltego prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Kwiecień 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 21, 2007 Witam, Co prawda mam SbLive! ale pewnie masz podobnie. Więc tak terminal -> alsamixer -> pobaw się suwaczkami. O ile dobrze pamiętam do środkowego trzeba było ustawić 'center wave' a do tylnich było coś ze słowem 'rear'. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Briss Napisano Kwiecień 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Tak nie da rady nie mam tam zadnych suwakow ze słowem rear ani center wave mixer wyglada jak by nie widzial obecnosci tych glosnikow aha zanzaczylem tez channel mode na 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Mam ta sama karte i nie mam problemow Wystarczy dac na 'otworz regulacje glososci' tam na preferencje i wlaczasz wszystko co masz Dajesz glosniej i wlaczasz ustawienia na 6 glosnikow. Najlepiej wlaczyc dobie cos na dvd co ma dzwiek w formacie 5.1 i bawic sie az skonfigurujesz suwaczki i opcje w alsa i jedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Briss Napisano Kwiecień 22, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 Ciągle nic a w mixerze nie powinny byc suwaki front rear sub itp ?? jak powlaczalem wszytsko to cos nigy było sluchac z 5 glosnikow ale subwoofer cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darknek Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 takie suwaki sa dla soundblastera w ac'97 nie ma takich masz takie jak surround - to jest tyl a subbufer to trzeba ustawic sporo basow i wtedy sie uaktywnia ale dzwiek zupelnie inaczej slychac niz na windzie wiec jesli sie przesiadles to bedzie Ci dziwnie na poczatku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Kwiecień 22, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2007 a karta na jakim chipie? realtek? jak tak to stestuj to: http://www.realtek.com.tw/downloads/ sa sterowniki dla FC5, nie wiem jak to dziala, jesli masz realteka to sprawdz, a o wynikach powiadom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi