jedrzej Napisano Wrzesień 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 18, 2004 witam wszystkich! Mam nadzieje że pomożecie n00bowi Mam następujący problem, zainstalowałem sobie FC2 i wszystko jest piękni, oprócz małego szczególu: otóż dźwięk strasznie laguje, widać to bardzo dobrze na przykładzie tuxracera, mianowicie jak pingwinek zbiera te swoje rybki, to odgłos jaki temu towarzyszy słychać z opóźnieniem ok. 1-2 sekund. To jest nie tak, nie powinno być opóźnień, co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_j Napisano Wrzesień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2004 A obraz ci dobrze chodzi? (wgrałeś drivery nv?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 20, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2004 Jakiego systemu dźwięku używasz (sprawdź w ustawieniach). Szczerze polecam ALSA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrzej Napisano Wrzesień 21, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2004 o, jednak ktoś odpisał, super stery od nV oczywiście zainstalowane i obraz jest ładnie akcelerowany i (_wogóle_ → w ogóle) ORT. (PS: czemu zakładasz że mam kartę nvidia????) co do serwera dźwięku, mam ALSA, ale udało mi się ustalić że TuxRacer korzysta z aRTs, bo xmms też mial lagi jak byl ustawiony na aRTs, a jak w outpu wtyczke ustawiłem na ALSA to było idealnie. Pytanie nasuwa się samo: co zrobi żeby tuxracer korzystał z ALSA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi