Skocz do zawartości

Stan Wstrzymania

MC'

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moja płyta to ASUS P5wDH DELUXE. Mam problem z wprowadzeniem komputera w stan wstrzymania z pod fedory 6. Objawy są takie, że owszem po wybraniu w menu zamykania "Stanu wstrzymania" ekran staje się czarny komputer coś liczy i dalej chodzi tyle, że ekran jest czarny i nie da się go reanimować inaczej jak przez twardy reset. Tyle, że nie o to przecież chodzi przy Stanie Wstrzymania ;|

Pod Win stan wstrzymania działa bez zarzutu tj. komputer się wyłącza i budzi się po przyciśnięciu klawisza klawiatury; czyli nie jest to chyba kwestia BIOS'u.

Nie bardzo wiem nawet czym powinienem się zainteresować. Macie jakieś pomysły?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestje.

Pozdrawiam

Wylacz kontroler przerwan. Czyli menedzerze GRUB dopisz do domyslnego akcji uruchamiania opcje noapic. Jezeli to nie pomoze, to sprawdzaj kolejne moduly jadra. Moze uda sie dojsc, które nie pozwalaja poprawnie powrócic ze stanu Suspend.

I tak masz szczescie:) U mnie od klku miesiecy w ogóle to nie dziala.

Wyłącz kontroler przerwań. Czyli menedżerze GRUB dopisz do domyslnego akcji uruchamiania opcję noapic. Jeżeli to nie pomoże, to sprawdzaj kolejne moduły jądra. Może uda się dojść, które nie pozwalają poprawnie powrócić ze stanu Suspend.

I tak masz szczęście:) U mnie od klku miesięcy w ogóle to nie działa.

Raczej bym jajko zmienił na te z SoftwareSuspended 2 są intrukcje i paczki dla FC6 do wygooglania i znalezienia na forum.

I tak masz szczęście:) U mnie od klku miesięcy w ogóle to nie działa.

Nie wiem czy się zrozumieliśmy... U mnie to NIE działa... to że pokaże się czarny ekran to nie znaczy, że się komputer wyłączył,,, dostaje czarny ekran ale komputer dalej chodzi tylko, że ja nie mam już nad nim władzy ;(