Muniek1 Napisano Kwiecień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2007 Witam, Teraz mam 512 mb ram i 1024 mb swap, czyli dwukrotna ilość pamięci ram. Jeżeli dokupił bym jeszcze 512 (2X 256) to musiałbym zwiększyć partycję swap? Jeżeli tak to jak? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Kwiecień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2007 IMO przy 1GB to nawet by można zniejszyć zostaw tak jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Kwiecień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2007 Spokojnie możesz zostawić jak jest, przy 1GB RAM-u SWAP będzie wykorzystywany w bardzo małym stopniu (ale mimo wszystko dobrze go mieć ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek1 Napisano Kwiecień 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2007 Ok, dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2007 Ja zawsze robie/robiłem wg. takiego schematu: w kompie swap <256 2xRAM 256 ~500 512 ~760 1024 300-500 (w zależności do czego kompa używamy) Nie było nigdy problemów, chociaż wiadomo, ze ilu użytkowników, tyle różnych konfiguracji. ale giga swapa to bym nie zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Kwiecień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2007 Sadze ze zalezy co ma robic ten komp. Ja na moim laptopie (z 1024 ramu) nigdy jeszcze nie uzylem nawet 1 mb swapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano Maj 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2007 Teraz mam 512 mb ram i 1024 mb swap, czyli dwukrotna ilość pamięci ram. Jeżeli dokupił bym jeszcze 512 (2X 256) to musiałbym zwiększyć partycję swap? Jeżeli tak to jak? Jeżeli zależy ci na opcji tzw. zamrażania systemu, to powinieneś zwiększyć ilość swapu, właśnie mniej więcej według tego wzoru: SWAP=2*RAM. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi