Skocz do zawartości

Dvdrip

olej3232

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule. Zainstalowałem dvdrip 0.98.6i przy próbie odpalenia wyświetla mi :

Event::ExecFlow version 0.63 required--this is only version 0.62 at /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8/Video/DVDRip/JobPlanner.pm line 19.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8/Video/DVDRip/JobPlanner.pm line 19.
Compilation failed in require at /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8/Video/DVDRip/GUI/Main.pm line 24.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8/Video/DVDRip/GUI/Main.pm line 24.
Compilation failed in require at /usr/bin/dvdrip line 97.

i program się nie uruchamia!

próbowałem zainstalować perl-Event-ExecFlow-0.62-1.fc6 ale przy ponownej instalacji dvdrip-a ściąga mi wersję 0.63.

jak odpalić ten program? Proszę o szybką pomoc ponieważ muszę wyciąć fragmenty filmu siostrze na maturę a film mam na dvd więc najpierw trzeba by było z niego divx-a zrobić.

Proszę o szybką pomoc ponieważ muszę wyciąć fragmenty filmu siostrze na maturę a film mam na dvd więc najpierw trzeba by było z niego divx-a zrobić.

Proponuję Ci użyć mencodera. Z DVDRip bywają problemy, poza tym nie jest on najszybszy. Na mencodera jest nakładka Acidrip. A do wycięcia fragmentów z filmu polecam Avidemux'a. Sam używam tego zestawu i nigdy nie miałem problemów.

Pozdrawiam.

odpaliłem acidrip ale w tym okienku po prawej nie wyświetla nic! Jak klikne load wyskakuje read OK ale filmu zgrać nie mogę. Może wie ktoś jak się tym obsłużyć?

Oki najprawdopodobniej brakuje mi jakichś kodeków. Zainstalowałem ogmrip i pobawiłem się w ustawieniach! Filmik już mam na dysku!

------------------------

(Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYCJA" - WalDo)