piotreek23 Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Jak wylogowuje?jakie komunkaty są w konsoli? Sczerze ci powiem z taką kartą zapomnij o berylu i pochodnych.Na moim GF 2MX to muli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Nie jestem w stanie skopiować Ci tego, co się pojawia w konsoli bo to za szybko się dzieje... Zaraz jak stuknę "enter" po wklepaniu "beryl-manager" znikają wszystkie obramowania okien i puf! logout... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Jakich sterowników używasz? kmod-?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 A jak to sprawdzić? Nie mam na ten temat pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Daj no listing /etc/xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Musisz tłumaczyc dokładnie krok po kroku jak mam i co Ci skopiować, bo to czarna magia, nie mam pojęcia o co chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Musisz tłumaczyc dokładnie krok po kroku jak mam i co Ci skopiować, bo to czarna magia, nie mam pojęcia o co chodzi... W konsoli cat /etc/X11/xorg.conf i przeklep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uforaul Napisano Maj 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2007 Pewnie instalowales sterowniki do karty kmod-nividia. One czesto nie dzialaja i z compizem i berylem spróbuj je usunac. Na kartach ati sterowniki kmod-fglrx w compizie nie dzialaja w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskaz Napisano Maj 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2007 do twojej karty to sterowniki kmod-nividia-96xx. potem klik w "diamencik"->wybierz menadzer okien->beryl, wybierz dekorator okien-> emerald przy tak slabej karcie wiele bedzie zalezalo chyba od procesora ktory masz (kurcze niech ktos mi powie czy akceleracja "wodotryskow" zajmuje sie "tylko" procesor graficzny?") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2007 Witam Przy pomocy genialnego Piotrka udalo mi sie uruchomic beryla... Ale jest problem! Nie widac obramowan okien:/ Dlaczego:( Zmienilem k graficzna na GF 2MX 64MB i sterowniki na nvidia 96xx. W czym problem? Edit: Udalo mi sie to zmeczyc Wszystko chodzi pieknie... Oficjalnie dziekuje Piotrkowi (piotreek23) za poswiecenie czasu i za cierpliwosc dla takiego swierzaka jak ja Piotrek...Jestes wielki! Pozdrwiam Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Sierpień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2007 Witam. Nie chcę zaczynać nowego tematu, więc piszę tutaj. Też mam taki problem. Zainstalowałem beryla i kiedy zmieniłem wygląd okna, zniknęły mi obramowania okien. Na forum znalazłem rozwiązanie tego problemu, ale dla kart Nvidia. Ja posiadam natomiast ATI. Ogólnie jak zrobię "ponownie wczytaj dekorator okien to się pasek pokazuje" ale mnie to nie zadowala. Przecież nie będę tak cały czas robił. I jeszcze jedno: dlaczego jak wczytuję styl w Emerald Theme Menager to tylko paski (obramowanie okna) się zmieniają? Chcę żeby zmieniały się także tła wszystkich okien i ich menu. Jak to zrobić? A może wnętrze okna (tło) i suwak itd. to kwestia innych ustawień? Bo męczę się z tym również we fluxboxie. Obramowanie jest ale reszta niestety nie. Pomocy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Sierpień 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 7, 2007 do zmiany wnetrza okien musisz zmienic silniki GTK lub QT w zaleznosci czy uzywasz GNOME lub KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 Dzięki matlas. A możesz mi powiedzieć jak to zrobić, bo niestety nie wiem. Używam GNOME i Fluxboxa. I właśnie w nich chcę zmienić wnętrza okien. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 w GNOME: SYSTEM->PREFERENCJE->WYGLAD->MOTYW (albo w konsooli jako zwykly uzytkownik: gnome-theme-manager i tam masz: kilka gotowych motywow, dajesz: Własne ... Elementy Sterujace: tutaj wlasnie wybierasz z roznych silnikow GTK (mozesz tez doinstalowac nowe, uwaga na koncu posta) Kolory: Ustawiasz kolorystyke tego silnika (o ile jest taka w mozliwosc w danym silniku) Krawedz okna: to wiadomo Ikony: tez nowe silniki mozesz zainstalowac z repo: yum install gtk-murrine-engine gtk-rezlooks-engine z strony: http://art.gnome.org/themes/gtk_engines/ http://gnome-look.org/index.php?xcontentmode=100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P-A-B-L-O Napisano Sierpień 10, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2007 Dzięki, będę teraz próbował sobie dostosować środowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi