MC' Napisano Maj 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2007 Witam, od jakiegoś czasu mamy do czynienia z otwartą javą w wersji 1.6 ... Dlaczego wobec tego nie zostanie ona dodana do repów jako rpm. Tak aby początkujący user mógł ją yum install java i po krzyku, a co za tym idzie nawet zainstalować podczas instalacji systemu. Takie moje pytanko mam nadzieję że ma ktoś lepsze info niż ja i będzie mi w stanie to wyjaśnić Z góry dzięks za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2007 Pewnie w 7 już będzie tak samo jak FF 2.0 chyba że znów sie nie załapie tym razem java LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Maj 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2007 java-1.5.0-gcj-1.5.0.0 jest już zbudowana i czeka na wydanie f7. Może owner wkrótce spaczkuje również 1.6 (ja na razie w f7 jest/będzie wersja 1.5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Maj 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2007 java-1.5.0-gcj-1.5.0.0 jest już zbudowana No tak to gcj to już chyba było wcześniej ale to nie jest chyba ta Sun'owska java o ile pamiętam to trzeba było kiedyś wywalać to gcj i instalować normalną sunowską od nowa. Mnie w takim wypadku chodziłoby o tą Sun'a @piotreek23 W f7 o ile pamiętam to ma być już FF 3 ponieważ ... cośtam (nie pamiętam w tej chwili jak oni to tłumaczyli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2007 java-1.5.0-gcj-1.5.0.0 jest już zbudowana i czeka na wydanie f7. Może owner wkrótce spaczkuje również 1.6 (ja na razie w f7 jest/będzie wersja 1.5) To nie jest java sunowska,to jest GJC. Zdziwię sie jak sie Sun JRE 1.6 nie pojawi w paczkach bo jest na GPL-u i nie ma już przeszkód w redystrybucji.Debian w Unstable i Ubuntu już mają paczuszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Maj 16, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2007 Ja mam nadzieję, że nie będzie to tylko JRE ale i SDK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Maj 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2007 Ja mam nadzieję, że nie będzie to tylko JRE ale i SDK O ile mi wiadomo to jak na razie nic nie będzie dopóki się sprawy licencyjne nie wyjaśnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2007 O ile mi wiadomo to jak na razie nic nie będzie dopóki się sprawy licencyjne nie wyjaśnią. A co sie ma wyjaśniać jak to jest w Unstable Debiana to licencja jest OK czyli GPL v2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Czerwiec 29, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2007 No jkoś nie widzę tej javy 1.6 w repach;( Może źle szukam ale nie widzę Znowu najłatwiej będzie zainstalować sdk razem z nb5.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi