Skocz do zawartości

Ekiga I Tanie Rozmowy

InIrudeBwoy

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Poszukuję jakiegoś taniego dostawcy usług. Porównywałem Ekige z Skype i OpenWengo i nie wygląda to zbyt dobrze jesli chodzi o ceny (różnica grosza ale w porównaniu do innych są to już większe ceny). Co prawda mozna wybrac sobie własnego dostawcę usług i tu pojawia sie moje pytanie. Czy znacie jakichś tanich i w miarę niezawodnych. Nie posiadam karty kredytowej więc płatnośc tylko jakiś przelew albo paypal lub inna usługa.

Chyba, że ktoś ma kartę i może mi doładowywac konto ;) znalazłem super dostawcę ale tylko karty kredytowe.

Pokój

• 1 year later...
Hej.

Poszukuję jakiegoś taniego dostawcy usług. Porównywałem Ekige z Skype i OpenWengo i nie wygląda to zbyt dobrze jesli chodzi o ceny (różnica grosza ale w porównaniu do innych są to już większe ceny). Co prawda mozna wybrac sobie własnego dostawcę usług i tu pojawia sie moje pytanie. Czy znacie jakichś tanich i w miarę niezawodnych. Nie posiadam karty kredytowej więc płatnośc tylko jakiś przelew albo paypal lub inna usługa.

Chyba, że ktoś ma kartę i może mi doładowywac konto ;) znalazłem super dostawcę ale tylko karty kredytowe.

Pokój

Wypróbuj wirtualnego operatora komórkowego, MO-Call. Oprogramowanie do komórki ściągniesz ze strony, zapłacisz na stronie internetowej i to wszystko. Aplikacja przekieruje twoje rozmowy do sieci - wiec tanio, bez zmiany karty, telefonu itp. Często korzystam z MO-Call dzwoniąc z Polski za granicę.

• 1 month later...

Ja tam osobiście się nie znam zbytnio ale wiem, że Skype nawet pod Linux wyczynia takie cuda, że teraz muszę się koledze/kolegom tłumaczyć na dziesiątki sposobów dlaczego nie zainstalowałem Skype lub dlaczego go nie mam... naprawdę Skype na PC to porażka...a jak jeszcze dochodzi do tego kamera internetowa to iście piekło <_<

Co ty gadasz :) Ja w pracy uzywam Skype caly dzien na Fedorze 8, rozmawiam na czatach oraz glosowo z klientami z calego swiata i ani razu nie mialem problemu :)

Wiec testy u mnie ostre przechodzi i ani razu nie wysypal sie.

Hmmm ja mam Fedorkę 9 i bywało różnie... może poprostu miałem pecha albo gryzl się z numerkiem 9... no skoro Tobie chodzi to wstrzymuję swoje oskarżenia :)

EDIT

Aczkolwiek koleżance pod "jedynym słusznym systemem" się sypał do poziomu Blue Screen'a ilekroć używała kamerki, bo bez kamerki to conajwyżej rozłączenie z netem miała ale to raczej z winy Dialogu a nie Skype'a ;)

gdybyś napisał posta z tym problemem to na pewno rozwiązalibyśmy go, a tak naprawde to nie trzeba byłoby pisać bo na bank znalazłoby się rozwiązanie na forum. Mi skype na F9 chodził bezbłędnie na dwóch komputerach stacjonarnych i na laptopie z kamerką

Jakby to powiedzieć, nie chciałem z każdym pojedyńczym problemem przylatywać tutaj bo bym dostał jeszcze rangę spamera-problematora :lol: po za tym ten problem w pewnym sensie rozwiązałem z długim okresem ważności -> wywaliłem z kompa a zainstalowałem multi komunikator obsługujący Skype na iPhone, jakość co prawda ponoć jest nieco gorsza (tak jakbym dzwonił z telefonu) ale się nie krzaczy... jak do Fedory 10 wyjdą sterowniki kmod-nvidia to dam mu drugą szansę, jeśli wciąż będzie się dziać zbiorę informację i przyjdę z problemem tutaj...obiecuję ;)

Czyli poprostu w repo jeszcze nie było paczek jak sprawdzałem...kurczę no to rozpoczynamy przygotowania do update'a...zaczynamy zasysać nową Fedorkę i wio :lol:

Erhm to może dodam coś na temat, by nie oberwać ^_^"

Jeśli rozchodzi się o rozmowy VoIP to Skype ogólnie jest dobry i popularny (tylko tamto wywalanie trzeba wyjaśnić ale pewnie tylko u mnie xD)

Jeszcze jest TeamSpeak ale to raczej do troszkę innych rozwiązań służy, jednak wciąż rozmowa głosowa jest możliwa

Jeśli chodzi o coś innego niż VoIP to nie wiem...

EDIT

Dziękuję Matlas za informacje :)

• 2 weeks later...

co do tych tanich rozmow to próbowales Mo-Call o ktorej pisalam wczesniej?? jest naprawde tanio a przeciez nie zawsze bedziesz mial ze soba kompauter zeby skorzystac ze SKYPE ktory przeciez na tel kom nie jest zreszta darmowy.A z mo-call dzwonisz jak ze zwyczajnej komorki bez zmiany dotychczasowego operatora. pomysl o tym pozdr

...skorzystac ze SKYPE ktory przeciez na tel kom nie jest zreszta darmowy...

Nie do końca ;) na iPhone na przykład są conajmniej 2-3 programy, które obsłużą Skype i są za Free, np Nimbuzz czy też Fring ^_^