Skocz do zawartości

Jak Pograć W Call Of Duty 2 Multiplayer Na Linuksie?

Jasiek_M

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 year later...

bbc62221fe556bccm.jpg

hmm byłem właśnie zainteresowany odpaleniem CoDa2 pod Linuxem, i zajrzałem na ten temat. Stronka którą podał kolega nie działa, więc pytam: Co zrobić, i czy w ogóle robić cokolwiek w kierunku odpalenia Call of Duty2 pod Fedorą?? Proszę o pomoc.

Ja zainstalowałem i przeszedłem CoD2 pod Wine, jedyne co musiałem zrobić to wgrać "no-cd", Gra smigała na tych ustawieniach; 1600x1200 bez AA, textury - extra, dym - wszystko, ciała -średnio, DX9. Mój konfig; AMD A64, 1GB Ram, GF 7600 GT/256MB Ram, Barracuda 7200.10. Grałem w trybie MP na tych samych ustawieniach i też śmiga.

Aha są problemy z PnkBuster.exe więc też sobie raczej nie wszędzie pograsz
Problemy są dlatego, ponieważ PunkBuster działa w Windowsie jako usługa systemowa, a WINE "nie wie co to usługa". Tutaj jest cały problem.

Musisz szukać serwerów bez kontroli anty-cheaterowej, ale wtedy pewnie będą na takich serwerach grać boty itp.

Problemy są dlatego, ponieważ PunkBuster działa w Windowsie jako usługa systemowa, a WINE "nie wie co to usługa". Tutaj jest cały problem.

Być może, ale o ile się orientuję to bazująca na WINE Cedega obsługuje PB więc chyba nie jest to tak trudno zaimplementować w 15 letnim projekcie jakim jest WINE :lammer: