Jasiek_M Napisano Maj 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2007 Witam, Jest do tego jakaś specjalna wersja, czy może trzeba kupić CoD2 i po prostu wine potraktować(no właśnie czy zadziała, bo nie wiem czy kupować?) Pozdrawiam Jasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komarbest Napisano Maj 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 20, 2007 Witam, Jest do tego jakaś specjalna wersja, czy może trzeba kupić CoD2 i po prostu wine potraktować(no właśnie czy zadziała, bo nie wiem czy kupować?) Pozdrawiam Jasiek Spróbuj Cedega 6 polecam strone http://www.cedega.pl/testowane.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomatoe Napisano Lipiec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2008 hmm byłem właśnie zainteresowany odpaleniem CoDa2 pod Linuxem, i zajrzałem na ten temat. Stronka którą podał kolega nie działa, więc pytam: Co zrobić, i czy w ogóle robić cokolwiek w kierunku odpalenia Call of Duty2 pod Fedorą?? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalashnikov Napisano Lipiec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2008 Jak wierzyc stronie Wine AppDB, gra powinna działać na wine bardzo dobrze, a nawet What works Multiplayer. Runs a lot faster than on Windows. EDIT: Ech... dopiero po napisaniu tego posta zobaczyłem, że temat ma ponad rok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomatoe Napisano Lipiec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2008 To nie wiem czy próbować coś z CoDem pod Linuxem czy raczej nie..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalashnikov Napisano Lipiec 10, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2008 Wyraźnie jest napisane, że pod wine Call Of Duty 2 powinien działać "na Linuksie", a w niektórych przypadkach nawet szybciej niż na Windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2008 Działa mam zainstalowanego. Niestety trochę szarpie więc z tą wydajnością jest nie tak super. Aha są problemy z PnkBuster.exe więc też sobie raczej nie wszędzie pograsz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corman Napisano Lipiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2008 Ja zainstalowałem i przeszedłem CoD2 pod Wine, jedyne co musiałem zrobić to wgrać "no-cd", Gra smigała na tych ustawieniach; 1600x1200 bez AA, textury - extra, dym - wszystko, ciała -średnio, DX9. Mój konfig; AMD A64, 1GB Ram, GF 7600 GT/256MB Ram, Barracuda 7200.10. Grałem w trybie MP na tych samych ustawieniach i też śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 11, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 11, 2008 Aha są problemy z PnkBuster.exe więc też sobie raczej nie wszędzie pograszProblemy są dlatego, ponieważ PunkBuster działa w Windowsie jako usługa systemowa, a WINE "nie wie co to usługa". Tutaj jest cały problem. Musisz szukać serwerów bez kontroli anty-cheaterowej, ale wtedy pewnie będą na takich serwerach grać boty itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 12, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2008 Problemy są dlatego, ponieważ PunkBuster działa w Windowsie jako usługa systemowa, a WINE "nie wie co to usługa". Tutaj jest cały problem. Być może, ale o ile się orientuję to bazująca na WINE Cedega obsługuje PB więc chyba nie jest to tak trudno zaimplementować w 15 letnim projekcie jakim jest WINE :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi