barthez Napisano Maj 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2007 Witam, posiadam dość spory serwer kont opartych o Sendmaila. Z ogromną ochotą chcę go zmienić na postfiksa lecz nie potrafię zebrać myśli i konkretnie zdecydować się jak sie za to zabrać. Czy mogę liczyć na jakieś wskazówki, co trzeba zrobić? Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Maj 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2007 Sytuacja jest banalna. Postfix bezproblemowo dziala zamiast sendmaila (to jest po przesiadce), bylo to jedno z zalozen ktore towarzyszylo powstaniu postfixa. 1.Zainstaluj postfixa 2. Skonfiguruj go ... podtsawy opisalem tutaj -> http://www.sebool.net (jesli uzywasz bazy danych lub LDAPa to musisz pogzebac po sieci) jednak brakuje mi czasu aby rozwinac opis 3. Wykonaj polecenie alternatives --config mta 4. Ubij sendmaila i wystartuj Postfixa 5. Wlasciwie to juz powinno dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barthez Napisano Czerwiec 12, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2007 Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi