jjj Napisano Maj 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2007 Dzień dobry, postanowiłem sprawdzić debugger rpdb2 z nakładką GUI winpdb na wxWidgets. Nie mogę podłączyć żadnego skryptu, zawsze dostaję jeden z komunikatów: Failed to find script No script to debug on 'localhost' Python oczywiście pracuje, pgdb i idle również. Oto co mam: $ rpm -qa |grep -i python | grep -v gnome dbus-python-0.70-6 python-2.4.4-1.fc6 libselinux-python-1.33.4-2.fc6 python-sqlite-1.1.7-1.2.1 mod_python-3.2.8-3.1 audit-libs-python-1.4.2-5.fc6 rpm-python-4.4.2-33.fc6 python-urlgrabber-2.9.9-2 wxPython-2.6.3.2-2.fc6 postgresql-python-8.1.8-1.fc6 notify-python-0.1.0-3.fc6 python-imaging-1.1.6-3.fc6 libxml2-python-2.6.28-1.fc6 python-elementtree-1.2.6-5 python-ldap-2.2.0-2.1 python-numeric-24.2-1.fc6 Proszę o słówko podpowiedzi, nie tyle gdzie jest błąd, ale gdzie go szukać. To jest zdalny debugger, pierwszy raz z takim pracuję. <edit date="2007-06-01">[solved]: This is a bug of winpdb, which you should seek support from Nir Aides, winpdb author. This bug is known.I'm afraid the only work around at the moment is to use a previous version of python (eg winpdb works for sure with python 2.3 and probably with early versions of 2.4). Rzeczywiście, wcześniej na swoje nieszczęście testowałem SPE. Na maszynie co SPE na oczy nie widziała, rpdb2 i winpdb sprawiły mi wiele przyjemności w debugowaniu. Teraz tylko usunąć SPE z zależnościami, a nie będzie to proste bo wwalił się do /usr/lib/python2.4 ... oby tylko do site-packages/_spe ... </edit> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi