genialny70 Napisano Czerwiec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 Witam wszystkich. Własnie ściągłem Fc7. Mam taki problem: po pierwsze - instaluje sterowniki do nvidi, gdy prubuje wpisac komende "setsebool -P allow_execmod=1" wyskakuje mi "Could not change policy booleans" po drugie - wpisuje "nvidia-config-display enable" a otrzymuje "bash: nvidia-config-display: command not found" dodam że wszystko robie pod root-em Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Czerwiec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 Zrób tak dodaj repozytoria Livna nastepnie komenda yum install kmod-nvidia po zakonczeniu uruchom ponownie komputer i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genialny70 Napisano Czerwiec 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 ooooo jaka szybka odp instaluje wg. opisu na faq na forum tzn. yum install kmod-nvidia-96xx ale moim zdaniem cos jest nie tak z SELinux w tym wszystkim bo jak instaluje modem i daje polecenia odpalenia na rocie wszystko dziala a pod userem pisze ze nie ma takiek komendy, mialem to w wielu przypadkach. Co o tym sodzicie?? Nie smiejcie sie ze mnie jesli zle to odbieram bo uzywam lina 1 miecha. Moze ktos pomorze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Czerwiec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 jeszcze rano byl problem ze sterownikami NVIDIA z livny ale przed chwila postawilem system od nowa i stery juz dzialaja ps. na koncie zwyklego uzytkownika uzywasz su Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genialny70 Napisano Czerwiec 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 kurde nie mam zamiaru jeszcze raz instalowac. to trwa wiecznisc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Czerwiec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 ja tylko mówię że postawilem system od nowa spróbuj odinstalować dotychczasowe stery a potem yum install kmod-nvidia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genialny70 Napisano Czerwiec 2, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 ja sie jeszcze pobawie z SELinuxem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rgabrysiak Napisano Czerwiec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 jeśli chcesz się bawic z SE Linux zajrzyj na http://forum.fedoraforum.org/showthread.ph...age=2&pp=15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Czerwiec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2007 wylaczylem SE, dodalem livne, zainstalowalem stery init 3 nv...... enable choc nie bylo potrrzebne init 5 i ladne zielone logo nvidii na ekranie sie pojawilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajel Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Witam, może w takim razie i mi ktoś pomoże. Dodalem repo livny, zainstalowalem stery: yum install kmod-nvidia init 3 nvidia-config-display enable init 5 i ... X sie nie podnosza (II) Setting vga for screen 0. (II) Enabling PCI device (**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32 (==) NVIDIA(0): RGB weight 888 (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0) (**) NVIDIA(0): Option "AddARGBGLXVisuals" "True" (**) NVIDIA(0): Option "DisableGLXRootClipping" "True" (**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration (II) NVIDIA(0): Support for GLX with the Damage and Composite X extensions is (II) NVIDIA(0): enabled. (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module! Please ensure (EE) NVIDIA(0): that there is a supported NVIDIA GPU in this system, and (EE) NVIDIA(0): that the NVIDIA device files have been created properly. (EE) NVIDIA(0): Please consult the NVIDIA README for details. (EE) NVIDIA(0): *** Aborting *** (II) UnloadModule: "nvidia" (II) UnloadModule: "wfb" (II) UnloadModule: "fb" (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration. Fatal server error: no screens found Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Za stara karta. Wywal te i użyj kmod-nvidia-96xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajel Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Za stara karta. Wywal te i użyj kmod-nvidia-96xx Niestety nie pomogło, w logu jest to samo. Karta to GF6800. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Niestety nie pomogło, w logu jest to samo. Karta to GF6800. Ano to powinien byc kmod-nvidia jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajel Napisano Czerwiec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 11, 2007 Problem się sam rozwiązał - po restarcie kompa stery zaczęły działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi