Skocz do zawartości

Niechciane Sms-y

DAREK WL.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :rolleyes:

Mam dość ciekawy problem ; od 3 dni dostaje na swoja komórke sms-y powiadamiajace o nowych tematach na tym forum.

Równiez dostaje sms-y z powiadomieniem ze jest nowy newsletter na stronie "www.gazeta.pl" Od dość dawna subskrybuje to forum , równiez newslettery ze strony "gazeta.pl" dostaje od dosc dawna ale tylko na komputer , nigdy nie dostawałem nic na komórke i nigdy nie chciałem zadnych newsletterów ze sterony"wyborczej" ani ze strony fedory dostawac. Kilka dni temu przeczytałem w necie o nawiazaniu współpracy miedzy siecia ORANGE a portalem "www.gazeta.pl" Niech sobie współpracuja , ale dlaczego przysyłaja mi nie zamówione sms-y z informacjami o noweosciach na tym forum i na stronie "gazety".

w 1 z sms-ów jest np numer 022571 i podsumowanie ile nowych postów pojawiło sie na tym forum i numer 0225 i NOTIFICATION[FORUM.FEDORA.PL]

Nadawca sms-a jest "orange.pl" . Dzis dostałem 4 takie sms-y i w kazdym jest link do strony w necie i jakis numer np 022567.

Prosze pomóc mi w zrozumieniu całej tej sytuacji.

Co powinienem zrobic aby to wszystko przestało przychodzic :?:

Dlaczego orange przysyła takie sms-y od momentu porozumienia o wsółpracy z "gazeta". Prosze o jakies porady :unsure:

Skoro już o Orange, to chyba najgorszy operator na rynku. Tak mówili co to nie będzie jak zmienią nazwę na bardziej z francuska brzmiącą, a tu d... Nie dość że zmienili fajnie brzmiącą nazwę "Idea", to jeszcze są najdrożsi na rynku, no ale trzeba jakoś opłacać haracz za możliwość używania tej wspaniałej francuskiej nazwy.

Tak Karliku , dzieki za podpowiedz :rolleyes:

Przed chwila sprawdziłem ustawienia swojej skrzynki pocztowej i tam było " powiadamianie na sms'

Tak ze sprawa sie wyjasniła :lol:

Zastanawia mnie taka rzecz ; ganiciue siec orange jako najdrozsza , najgorsza as w tv mówili ze jesli chodzio o ilosc uzytkowników

to na 1 miejscu jest orange na 2-gim plus a na 3-cim era.

JUz nie wiem co o tym myslec :D

Tak Karliku , dzieki za podpowiedz :rolleyes:

Przed chwila sprawdziłem ustawienia swojej skrzynki pocztowej i tam było " powiadamianie na sms'

Tak ze sprawa sie wyjasniła :lol:

Zastanawia mnie taka rzecz ; ganiciue siec orange jako najdrozsza , najgorsza as w tv mówili ze jesli chodzio o ilosc uzytkowników

Tyle myśleć że to nic nie znaczy. Orange=TPSA =Banda Złodziei i żabojadów. Tylko ERA in my Dreams :)

Najmniej formalności przy podpisywaniu umowy jest i tyle.