pniowek Napisano Czerwiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2007 nie mam pojęcia co jeszcze mogę zrobić proszę o pomoc przeczytałem chyba wszystkie posty odnośnie ATI i kmod-fglrx jednak nie znalazłem nigdzie podobnej sytuacji [root@localhost /]# yum install kmod-fglrx Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments fedora 100% |=========================| 2.1 kB 00:00 livna 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates 100% |=========================| 1.9 kB 00:00 Nothing to do You have mail in /var/spool/mail/root [root@localhost /]# ------------------------------------- [root@localhost /]# yum install kmod-fglrx Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Nothing to do [root@localhost /]# ------------------------------------- [root@localhost /]# yum clean all Loading "installonlyn" plugin Cleaning up Everything [root@localhost /]# -------------------------------------- [root@localhost /]# yum install kmod-fglrx Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments fedora 100% |=========================| 2.1 kB 00:00 primary.sqlite.bz2 100% |=========================| 4.7 MB 02:24 livna 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 primary.xml.gz 100% |=========================| 67 kB 00:02 livna : ################################################## 206/206 updates 100% |=========================| 1.9 kB 00:00 primary.sqlite.bz2 100% |=========================| 155 kB 00:04 Nothing to do [root@localhost /]# ------------------------------------- [root@localhost /]# yum clean all Loading "installonlyn" plugin Cleaning up Everything [root@localhost /]# yum install kmod-fglrx-smp Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments fedora 100% |=========================| 2.1 kB 00:00 primary.sqlite.bz2 100% |=========================| 4.7 MB 02:34 livna 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 primary.xml.gz 100% |=========================| 67 kB 00:01 livna : ################################################## 206/206 updates 100% |=========================| 1.9 kB 00:00 primary.sqlite.bz2 100% |=========================| 155 kB 01:11 Nothing to do [root@localhost /]# yum install kmod-fglrx-smp Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Nothing to do [root@localhost /]# i tak na okrągło doczytałem że dla wieloprocesorowych powinno być #yum install kmod-fglrx-smp pozostałe polecenia wykonują sie raczej poprawnie # yum install mc # rpm -Uhv http://rpm.livna.org/fedora/7/x86_64/livna...-7-2.noarch.rpm # yum upgrade # yum install kernel-headers # yum install kernel-devel czy muszę jakoś ręcznie ściągnąć i zainstalować rpm kmod-fglrx ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 Wpisz w konsoli: rpm -qa| grep fglrx Tymczasowo w repo Livny nie ma sterowników FGLRX Możesz spróbować testowych: yum --enablerepo=livna-testing kmod-fglrx (piszę to z pamięci, siedzię na windowsie obecnie) Jeśli nie szło to tak, to tutaj znajdziesz te sterowniki: http://rpm.livna.org/fedora/testing/7/i386/ Ściągnij: kmod-fglrx-8.37.6-1.2.6.21_1.3194.fc7.i686.rpm i xorg-x11-drv-fglrx-8.37.6-1.lvn7.i386.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 Dla ścisłości stry fglrx w f7 nie chdzą trzeba czekać na w. 8.38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniowek Napisano Czerwiec 8, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 w 8.38 to kolejna wersja serów ati..? a jesli nie fglrx to jak inaczej zainstalować 3D pewnie sie sie nie da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 No dla twojej karty graficznej nie ma niestety otwartej alternatywy (ja jadę na otwartych sterach w Radeon 9200) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi