Gość sabby7890 Napisano Czerwiec 8, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2007 Witam! Chciałbym podłączyć swoją komórkę do komputera przy pomocy dongle'a Stir4200. Wiem, że to już kilka razy pojawiało się na forum, lecz żadne poradniki z 2 pierwszych stron wyników w google i żaden z forum mi nie pomógł (naprowadziło mnie to jedynie). Otóż mogę wysyłać pliki na koma (Sagem MyX7) przy pomocy obexftp, lecz nie mogę odebrać. Oto co zrobiłem: Włożyłem dongle'a do portu USB Jun 8 13:18:34 localhost kernel: usb 3-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 4 Jun 8 13:18:34 localhost kernel: usb 3-2: device descriptor read/64, error -71 Jun 8 13:18:35 localhost kernel: usb 3-2: configuration #1 chosen from 1 choice Jun 8 13:18:35 localhost kernel: SigmaTel STIr4200 IRDA/USB found at address 4, Vendor: 66f, Product: 4200 Jun 8 13:18:35 localhost kernel: drivers/net/irda/stir4200.c: IrDA: Registered SigmaTel device irda0 Jun 8 13:25:36 localhost kernel: drivers/net/irda/stir4200.c: irda0: FIFO register read error: -71 Jako root wykonałem irattach irda0 -s Komórka dalej nie widzi kompa... ifconfig też nic nie pokazuje. Ifconfig -a pokazuje jednak wszystkie dostępne interfejsy i widzę tam irda0 więc daję ifconfig irda0 up I komórka widzi kompa Więc dalej idzie jak po maśle: obexftp -i -p obrazek.jpg I wysyła się! Tylko jak odebrać plik? Nie mogę pobrać struktury katalogów ani nic:( Czy ktoś wie może jak ten problem rozwiązac? Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi