Arts Napisano Czerwiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2007 Panowie i Panie mam problem z instalacją Xine[ lglab@86-63-86-91 ~]$ cd Desktop [lglab@86-63-86-91 Desktop]$ cd 2 [lglab@86-63-86-91 2]$ make make all-recursive make[1]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2' Making all in doc make[2]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc' Making all in man make[3]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/man' Making all in en make[4]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/man/en' make[4]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[4]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/man/en' make[4]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/man' make[4]: Nie ma nic do zrobienia w `all-am'. make[4]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/man' make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/man' Making all in hackersguide make[3]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/hackersguide' make[3]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/hackersguide' Making all in faq make[3]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/faq' make[3]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc/faq' make[3]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc' make[3]: Nie ma nic do zrobienia w `all-am'. make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc' make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/doc' Making all in m4 make[2]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/m4' make[2]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/m4' Making all in intl make[2]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/intl' make[2]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/intl' Making all in po make[2]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/po' make[2]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/po' Making all in misc make[2]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/misc' Making all in fonts make[3]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/misc/fonts' make[3]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/misc/fonts' make[3]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/misc' make[3]: Nie ma nic do zrobienia w `all-am'. make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/misc' make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/misc' Making all in include make[2]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/include' make[2]: Nie ma nic do zrobienia w `all'. make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/include' Making all in src make[2]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/src' Making all in xine-utils make[3]: Wejście do katalogu `/home/lglab/Desktop/2/src/xine-utils' source='color.c' object='color.lo' libtool=yes \ depfile='.deps/color.Plo' tmpdepfile='.deps/color.TPlo' \ depmode=gcc3 /bin/sh ../../depcomp \ /bin/sh ../../libtool --mode=compile gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../.. -I../.. -I../../include -I../../include -I../../src -I../../src/xine-engine -I../../src/xine-engine -I../../src/xine-utils -std=gnu89 -Wall -D_REENTRANT -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -DXINE_COMPILE -O3 -pipe -fomit-frame-pointer -falign-functions=4 -falign-loops=4 -falign-jumps=4 -mpreferred-stack-boundary=2 -fexpensive-optimizations -fschedule-insns2 -fno-strict-aliasing -ffast-math -funroll-loops -finline-functions -mcpu=pentiumpro -pthread -I/usr/include/kde/artsc -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -c -o color.lo `test -f 'color.c' || echo './'`color.c gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../.. -I../.. -I../../include -I../../include -I../../src -I../../src/xine-engine -I../../src/xine-engine -I../../src/xine-utils -std=gnu89 -Wall -D_REENTRANT -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -DXINE_COMPILE -O3 -pipe -fomit-frame-pointer -falign-functions=4 -falign-loops=4 -falign-jumps=4 -mpreferred-stack-boundary=2 -fexpensive-optimizations -fschedule-insns2 -fno-strict-aliasing -ffast-math -funroll-loops -finline-functions -mcpu=pentiumpro -pthread -I/usr/include/kde/artsc -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -c color.c -MT color.lo -MD -MP -MF .deps/color.TPlo -fPIC -DPIC -o color.lo `-mcpu=' is deprecated. Use `-mtune=' or '-march=' instead. color.c: In function 'vscale_chroma_line': color.c:487: error: invalid lvalue in increment color.c:488: error: invalid lvalue in increment make[3]: *** [color.lo] Błąd 1 make[3]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/src/xine-utils' make[2]: *** [all-recursive] Błąd 1 make[2]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2/src' make[1]: *** [all-recursive] Błąd 1 make[1]: Opuszczenie katalogu `/home/lglab/Desktop/2' make: *** [all] Błąd 2 oto opis błędu jak kto wie co ztym zrobic to będe wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Czerwiec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2007 A po cholerę kompilujesz XINE ? Jest w repo. Ogólnie polecam metodę opisaną tutaj: http://poradnik.fedora.pl/#filmy A potem jeszcze: yum install xine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arts Napisano Czerwiec 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 9, 2007 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi