Skocz do zawartości

Kontrola Połączenia Internetowego...

szczepanczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Przejdę (_odrazu_ → od razu) ORT do opisu problemu:)

Mam dwa kompy:

Pierwszy: Windows XP, neostrada, udostępnianie połączenia drugiemu.

Drugi: Fedora 7, gdzie działa internet udostępniony z pierwszego kompa...

Problem: Gdy miałem zainstalowany WINXP na drugim kompie, mogłem z niego KONTROLOWAĆ włączanie i wyłączanie połączenia neostrady na pierwszym kompie. Było to pomocne bo czasem neostrada mi się rozłącza, i nie musiałem biec przez połowę domu, żeby ją spowrotem włączyć tylko robiłem to ze swojego kompa...

I tu właśnie pytanie: W jaki sposób mogę kontrolować połączenie używając fedory 7 ??? Tzn. chciałbym mieć wzgląd na to co się dzieje z połączeniem jeśli przestaje ono działać i w razie potrzeby po prostu połączyć się na nowo nie ruszając się z miejsca :)

Dziękuję z góry... Mateusz

Hej... Dzięki Wam serdecznie za pomoc... Jednka powiem szczerze, że myślałem, iż będzie to łatwiejsza sprawa. Ale cóż - pokombinujemy jak wyżej :) Pozdrawiam!!!

Wystarczy klient zdalnego pulpitu do połączenia się XP ;) XP ma taką funkcję wbudowaną i z Fedory zapomocą klienta można sie połaczyć z XP ;)

• 4 weeks later...
Wystarczy klient zdalnego pulpitu do połączenia się XP ;) XP ma taką funkcję wbudowaną i z Fedory zapomocą klienta można sie połaczyć z XP ;)

OK. Wszystko cool, ale czy jesteś pewny, że nie będzie trzeba zaakceptować czegokolwiek na XP w trakcie łączenia ??? Bo jeśli nie, to super...

Z góry przepraszam za takie pytania, ale sam będe to mógł sprawdzić dopiero pod koniec lipca :(