shrek999 Napisano Czerwiec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2007 Witam ostatnio dowiedziałem sie ze po instalacji F7 na radeonach mobility pomimo sterownika vesa wpisanego w xorgu system prubuje zaladowac fglrx'a przy uruchamianiu xrga i teraz pyanie jak usunac to do czasu az bedzie zgodnosc fglrx'a z xogirm. Poniewaz fglrx jest jakos standardowo instalowany to powiedziano mi ze nie mozna uzyc yuma chociazby do deinstalacji sterownika zatem co pozostaje zeby f7 uruchomila sie na radku x1400 mobility na mesie domyslnie jak w fc6?? bede dzwieczny za podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Czerwiec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2007 Ktoś ci farmazonów naopowiadał. FGLRX nie jest sterownikiem otwartym/wolnym i nigdy nie będzie domyślnie dodany do systemu jakim jest Fedora GNU/Linux (powtarzam GNU/Linux). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Czerwiec 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 13, 2007 X-enty http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=156434 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Czerwiec 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 14, 2007 Ktoś ci farmazonów naopowiadał. FGLRX nie jest sterownikiem otwartym/wolnym i nigdy nie będzie domyślnie dodany do systemu jakim jest Fedora GNU/Linux (powtarzam GNU/Linux). to w takim raznie nie czaje czemi za cho.lere nie chca mi sie ixy odpalic?! po zainstalowaniu systemu... http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=15140 fc6 chodzi.. a z tym farmazonem to to zaraz opitole znajomego... Co do fglrx'a to ati ma otworzyc sterownik albo udostepnik kod zrodlowy... cos z tych rzeczy ma sie stac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pniowek Napisano Czerwiec 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2007 ja mam u siebie x1600 po restarcie,przy pierwszym uruchomieniu musiałem ręsznie wybrać sterownik do karty chyba vesa wyświetlał mi komunikat że niemoże uruchomić środowiska graficznego brakuje mi obsługi 3D ale czekam na stery ATI niemogę zainstalować fglrx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shrek999 Napisano Czerwiec 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2007 ale odpaliles ixy ? bo mi nie ida na sterownikach vesa... probuje sie odpalic w ciagu 90 sek powtarza sie 6 razy i wywala komunikat i tak w kolko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi