MitS Napisano Czerwiec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2007 Witam! mam mały problem !!! otóż mam wkompilowany w jądro taki pakiet: sensors sensors-detect i teraz chce go odinstalować bo mi błędy wywala przy botowaniu systemu .... a moje pytanie brzmi jak to zrobić ??? próbowałem #rpm -e sensors i yum remove sensors ale tylko wywala coś takiego: [root@ozyrys ~]# yum remove sensors Loading "installonlyn" plugin Setting up Remove Process No Match for argument: sensors No Packages marked for removal jak z tym moge sie uporac ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Czerwiec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2007 Witam! Pakiet nazywa się lm_sensors. Co to znaczy, że go wkompilowałeś? To chyba nie są moduły do jądra. Pozdrowienia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2007 Co to znaczy, że go wkompilowałeś? Chyba oznacza że zostały skompilowane a nie dociągnięte yumem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Czerwiec 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2007 make uninstall ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Czerwiec 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2007 heh dzieki pomogło yum remove lm_sensors Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi