Wingman Napisano Czerwiec 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2007 Witam Instaluje sobie FC7, robi estandordowa instalacje, sic na DHCP. Po instalacji nie dziala internet. Na wczesniejszych FC dzialao. Mam plyte glowna Asus P5B Deluxe z 2 sieciowkami. Kabel mam podlaczony do dobrej karty - uaktywnionej. Nie mam pojecia co sie dzieje - czy ktos ma podobny problem ? Jak pinguje bramke 192.168.1.1 to brama odpowiada, jak pinguje jakies strony po numerach IP to tez dziala. Jak sprawdzam konfiguracje DNS - jest wszystko dobrze, numery sa dobre. Nie mam juz pojecia co jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Czerwiec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2007 Sadze ze mimo wszystko cos nie tak z dnsem. Co masz w /etc/resolv.conf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Adam Napisano Sierpień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 Hejka, Mam również płyte Asusa ale P5GDC-V delux i tez miałem problemy z sieciówka przy niektórych dystrybucjach. Niestety trzeba było przekompilować sterowniki do karty sieciowej. Więc spróbuj tego. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2007 Niestety trzeba było przekompilować sterowniki do karty sieciowej. Więc spróbuj tego. Zauwazyles? -> ...mysle, ze problem zostal juz dawno rozwiazany (w jakikolwiek sposob) tylko autor watku zapomnial podzielic sie z nami ta informacja. A tak na marginesie: Jak pinguje bramke 192.168.1.1 to brama odpowiada, jak pinguje jakies strony po numerach IP to tez dziala.Z calym szacunkiem - Wingman na pewno nie potrzebowal kompilowac sterownikow - mial je w systemie i dzialaly poprawnie... Tak czy inaczej - dzieki za chec niesienia pomocy i aktywny udzial w forum (mam szczera nadzieje, ze nie zniechecilem Cie moim postem) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi