mrtymek Napisano Czerwiec 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2007 Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Parsing package install arguments Could not retrieve mirrorlist http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlis...7&arch=i386 error was [Errno 4] IOError: <urlopen error (-2, 'Ta nazwa lub us\xc5\x82uga jest nieznana')> Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: fedora I tak w kółko... Już po upgrade z FC6 na F7 nie mógł nic zrobić z repomd.xml, ale olałem to, bo i tak sobie postawie nowy system... Nowa instalka i zonk! próbowałem już podmieniać te pliki, instalować od nowa pakiet Fedora-release... nic! == okej, baseurl - chodzi o # przed wierszami baseurl w plikach *.repo ale nadal jest problem z repomd.xml... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 yum clean all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karlik Napisano Czerwiec 25, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2007 Może yum clean all ? Sama informacja oznacza mniej więcej tyle: Could not retrieve mirrorlist http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlis...7&arch=i386 error was [Errno 4] IOError: <urlopen error (-2, 'Ta nazwa lub us\xc5\x82uga jest nieznana')> Nie może się połączyć z serwerem z powodu, który ciężko wywnioskować z samej informacji. Przed chwilą wszedłem przez przeglądarkę to za pierwszym razem nie zadziałało, ale za drugim weszło, więc może chwilowy pad był. Jednym z rozwiązań jest wspomniane baseurl na główny serwer tylko to strasznie obciąża go (gdyby wszyscy dali baseurle to byłaby masakra). Error: Cannot open/read repomd.xml file for repository: fedora Skoro nie mógł się połączyć to nie mógł również ściągnąć tego pliku. Skoro teraz już nie pokazuje błędu połączenia to wyczyść yuma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi