koneser69 Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 Witam posiadam laptopa ( Hp ) ze zintegrowaną kartą graficzną Intel Graphics Media Accelerator 950. Co mam zainstalować aby osiągnąć jak najlepszą jakość grafiki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 26, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2007 A co dokładnie masz na myśli? W laptopach jakość/rozdzielczość jest zazwyczaj ograniczona przez jakość matrycy i tego radzę nie przekraczać. A tak to sterownik do tych kart jest już w systemie i nic nie instalujesz tylko edytujesz xorg.conf. PS: Jako że niedługo będę posiadał laptopa także z grafiką intela szukałem coś na temat tego sterownika. Gdzieś znalazłem jak zoptymalizować xorg.conf dla tych kart. Jak odkopię z zakładek to podam linka, choć mam taki w nich bałagan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koneser69 Napisano Czerwiec 27, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2007 Generalnie chodzi mi o to że gdzieś czytałem iż można uzyskać dużo lepszą jakość grafiki jeśli się zainstaluje oryginalne sterowniki do tej karty ze strony producenta. Ściągnąłem sobie te sterowniki ale nie wiem co dalej bo moja wiedza o Linuksie jest dość słaba. Poza tym jeśli odpalam przez wine jakiegoś exe z pod windowsa to to okno jakie mi wyskakuje jest czarne dopiero jak poruszam myszką nad tym oknem to pokazują się guziki. Z racji że mam core 2 duo 2GHz i giga ramu obstawiam że to problem z kartą graficzną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 27, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2007 Nie mam pojęcia o jakie programy chodzi ale załatw sobie sol.exe i zobacz czy będzie działać. Jeżeli próbujesz odpalać gry, to radzę poczytać testy kart graficznych intela, one nie służą do grania, choć mogą pociągnąć starsze gry. PS: http://www.notebookcheck.net/Intel-Graphic...950.2177.0.html http://support.intel.com/support/graphics/...b/CS-021400.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz77 Napisano Lipiec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2007 Witam ja posiadam laptopa z ta karta i mam rozdzielczosc 1280x800 i wygaszacze OPENGL dzialaja idealnie. W FC6 mialem problem ze sterownikiem bo nie chcial wypluc panoramicznej rozdzielczosci, ale poradzilem sobie i osiagnalem max rozdzielczosc oraz obsluge OpenGL. Fedora 7 juz prawidlowo rozpoznaje ta karte graficzna i wszystko smiga az milo co do najlepszej rozdzielczosci to zanim zacznie ktos instalowac stery producenta to niech sprawdzi ile monitor lub matryca wytrzyma. Moj LCD to panorama 1280x800, a ze na LCD nie widac migotania to hertzami sie nie prejmuje i pewnie mam 60 Hz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi