Skocz do zawartości

Brak Listy Sesji

fafig

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

problem dotyczy braku listy w applecie gnome-session-properties. i to tylko w FC7, w poprzedniej wersji zachowywal sie normalnie. jest to troche irytujace jak sie wczytuje ciagle nie te programy co trzeba. czy to jakis blad w aplecie czy jakims trickiem 3ba wlaczyc ta liste. z gory dzieki za pomoc tutaj jest screen.

sessionif6.th.jpg

Aktualizowałeś system?

Zresztą.... mi też nie działa, ale potrafi zapisać sesję, gdy używam "Wyloguj" a nie "Zamknij" Na Bugzilli biją się strasznie o SELinuksa i to, co się dzieje z sesją GNOME przez niego, może coś z tego wyniknie. A propos tego to powiem ci, ze masz szczęście, że włącza ci się menedżer okien ;)

Aktualizowałeś system?

Zresztą.... mi też nie działa, ale potrafi zapisać sesję, gdy używam "Wyloguj" a nie "Zamknij" Na Bugzilli biją się strasznie o SELinuksa i to, co się dzieje z sesją GNOME przez niego, może coś z tego wyniknie. A propos tego to powiem ci, ze masz szczęście, że włącza ci się menedżer okien ;)

(_wogole_ → w ogóle) ORT to mialem z selinuxem tez problem ostatnio, w sesji standardowo uruchamia sie sealert, no a mi sie niestety nie uruchamial. sprobowalem odpalic ten edytor regul selinuxa - pisal mi ze niezainicjowano selinuxa (??). powiem tyle ze byl caly czas wlaczony a tu mi jakimis komunikatami rzuca. przelabelowal caly system na starcie ale dopiero 2x trzeba bylo go uruchamiac ze zaskoczyl. nie wiem co oni tam zrobili ale bynajmniej zaleta tego taka ze sie samo naprawilo :))

• 4 weeks later...
Tak to jest, że zanim reguły SELinuks ado dystrybucji zostaną poprawnie sformułowane, to mija parę miesięcy nawet. A selaerta to ja wyłaczyłem, bo mnie straszył ;)

Sesje już działają?

wywalilem gnoma buhahahah :D:D:D ]:-> i KDE postawilem :) miedzy czasie maly epizod z debianem :)