JEZU Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 Witam wszystkich użytkowników Formu jako w miare początkujący użytkownik swietnego sysa (Fedora7) postanowiłem sie zagłębić w mozliwosci wizualne... i tak wiec z Beryla Postanowiłem sie przezucić na "Compiz-Fusion" korzystająć z wczesniejszego tematu dołączyłem Repo i zainstalowałem Compiza... po odpaleniu znikła mi dekoracja okna a w konsolce mam takie texty... [root@JEZU ~]# compiz --replace ccp compiz (core) - Fatal: GLX_EXT_texture_from_pixmap is missing compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0 compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0 o co mu kaman?? i jak to ew. naprawić bym mógł zacieszać banana efektami sysa Pomocne moze sie okazać dane mojego sprzetu... KDE:3.5.6-9.fc7 i686 Procek: Athlon XP 2000+ Płyta gł. :ECS K7S5A Ram: 512mb ddr Grafika: ATI Radeon 9550 128mb Pozdrawiam ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Czerwiec 28, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 Błąd GLX jakiś. Wgrywałeś sterowniki do karty graficznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JEZU Napisano Czerwiec 28, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2007 hmm....raczej nie :/ beryl ładnie trybił i inne programiki... chodź cedega mi sie tnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marispol Napisano Czerwiec 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2007 Witam wszystkich użytkowników Formu jako w miare początkujący użytkownik swietnego sysa (Fedora7) postanowiłem sie zagłębić w mozliwosci wizualne... i tak wiec z Beryla Postanowiłem sie przezucić na "Compiz-Fusion" korzystająć z wczesniejszego tematu dołączyłem Repo i zainstalowałem Compiza... po odpaleniu znikła mi dekoracja okna a w konsolce mam takie texty... [root@JEZU ~]# compiz --replace ccp compiz (core) - Fatal: GLX_EXT_texture_from_pixmap is missing compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0 compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0 o co mu kaman?? i jak to ew. naprawić bym mógł zacieszać banana efektami sysa Pomocne moze sie okazać dane mojego sprzetu... KDE:3.5.6-9.fc7 i686 Procek: Athlon XP 2000+ Płyta gł. :ECS K7S5A Ram: 512mb ddr Grafika: ATI Radeon 9550 128mb Pozdrawiam ; Ja uruchamiam za pmocą polecenia LIBGL_ALWAYS_INDIRECT=1 compiz --replace --indirect-rendering --sm-disable ccp & Jeśli nie działa dekoracja emerald --replace Jeśli nie działa, więcej na blogu autora repozytorium http://blog.kagesenshi.org/2007/06/compiz-...r-fedora-7.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Czerwiec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2007 Jeśli używasz sterownika fgrlx to nie obsługuje on AIGLX !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi