homik Napisano Czerwiec 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2007 Witam Oklepany temat... Chodzi o to, że nigdzie nie mogę zainstalować sterowników do mojego Radeona 9200. Próbowałem te z oficjalnej strony ATI, to znowu nie obsługują serwerów X.Org wyższych niz 7.1.1; popularne poradniki zawierają z kolei taką notkę (każdy): yum install kmod-fglrx Za każdym razem, kiedy to wpisuję, yum zwraca mi: 'Nothing to do'. Ręczne szukanie w repo (głownie livna) przez FTP też się konczy fiaskiem. Kernel: 2.6.21-1.3194.fc7 Jak jeszcze inaczej mozna sobie poradzić? Mam dośc pracy na rozdzielczości 640x480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Czerwiec 29, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2007 Smutna wiadomość, nie ma kmoda na tego Radeona, coś wiem o tym bo mam taki sam model, no chyba że coś mnie ominęło ale wątpię. Te sterowniki co są domyślnie w systemie są dobre, Compiz ładnie działa. PS: Jednak piszesz że brzydko działa. To jest mój xorg.conf może coś pomoże choć wątpię bo jest domyślny. # Xorg configuration created by pyxf86config Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" 0 0 InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Section "Device" Identifier "Videocard0" Driver "radeon" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSection EndSection PS2: Może to wina ustawień monitora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano Czerwiec 30, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2007 Piszę, że brzydko działa, bo maksymalna rozdzielczość na tych sterownikach jaką mogę wybrać, to 640x480. Przyzwyczaiłem się do 1280x1024, więc trochę boli, prawda? Mimo to dalej mekolę tego XOrga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi