SyntaxError Napisano Wrzesień 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2004 - Zamierzam zakupić nową płytę główną (POSIADAM ASUS A7V8X-X na KT400) . W zasadzie wybrałerm już ASUSA A7N8X --> tutaj link do specyfikacji - Interesuje mnie również karta graf. oparta na chipsecie RV550 czyli Radeon 9550 Jest to Gigabyte GV-R9551280D --> tutaj link do specyfikacji (Wiem że Radeony są obsługiwane tylko nie wiem czy ten chip ) - Czy ktoś posiada jakieś info na temat pracy tej płyty oraz karty w FC 2 ?? - Jak Fedora radzi sobie z Chipsetem Nforce2 (czy to ultra 400 czy SPP) Jeżeli ktoś mógłby zaproponowac inny sprawdzony model płyty głównej w miarę nowej technologicznie a sprawdzonej pod linuxem byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Wrzesień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2004 - Jak Fedora radzi sobie z Chipsetem Nforce2 (czy to ultra 400 czy SPP) Jeżeli ktoś mógłby zaproponowac inny sprawdzony model płyty głównej w miarę nowej technologicznie a sprawdzonej pod linuxem byłbym bardzo wdzięczny. W FC1 plytka na nforce 2 to byl koszmar.... kiedys mi gajownik ( i tu pozdro dla niego.) pomagal z instalacjami sterow, przez dluzszy czas to byl jeden z nadluzszych tematow na forum... ( potrzebowalem duzoo pomocy). Z FC2 moj nforce 2 ultra 400 ( bo chyba taki mam ;P ) nie ma zadnego problemu, wszystko jest ok ! Polecam Ci Abita seria NF7 .... mam juz taka druga ( bo na pierwszej zjaralem mostek polnocny bo zaczelam sie bawic w moje chlodzenie i chcialem wycisnac troche fsb i zjaralem go... ;/ ) ale kupilem druga ( nowsza) i zainstalowalem na niej Thermaltake na chipset i chodzi kozacko... moj Athlon2400+ chodzi mi na 2,4Ghz a mialem jeden problem z usb 2.0 ( na poczatku instalacji wieszal sie) ale wystarczylo prompt'cie wpisac linux nousb ( albo linux nousbstorage ) i nie wykrywal usb 2.0 ale po isntalcji i updatecie systemu... wszystko dziallo prawidlowo ... pozdrawiam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi