nowybog Napisano Lipiec 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2007 pewnie z serwera są już usunięte, no ale jak już pisałem problem nie został rozwiązany tylko go ominąłem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi Napisano Lipiec 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2007 Mam taki mały problem, który jest na każdym Xie mam normalnie ustawioną rodzielczość 1024x768 85MHZ tyle, że to 1024x768 wygląda jak Windowsowe 800x600, ma mniejszy obszar roboczy na całym pulpicie wygląda jak 800x600 a jest 1024x768 jak to zminieć bo to chyba nie chodzi o ustawienia rozmiaru czcionki itp. Mam nadzieję że mnie rozumiecie... Primo to nie jest 85MHZ tylko 85Hz (czestotliwosc odchylania pionowego monitora) Co do sprawdzenia rozdzielczosci, to zrob tak: - uruchom GIMPa, potem zakladke Plik/Nowy i wpisz wielkosc obrazka 1024x768 - powieksz okno w ktorym jest obrazek na maksa - w zakladce Widok w Gimpie ustaw powiekszenie 1:1 jezeli wielkosc wyznaczonego obrazka (linia przerywana) pokrywa sie z ekranem monitora w 100% to masz rozdzielczosc 1024x768 Ponadto wspolrzedne myszki sa wyswietlane na dole w pasku statusu w pikselach, co tez jest pomocne. pozdr. Z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jr91 Napisano Lipiec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2007 yhhh .. panowie i panie... to sie ustawia w BIOS'ie :D nie pamietem teraz gdzie, bo jestem w pracy, ale wiem to na jakies 1000%. bo mialem identyczny problem tez pod winda... POzdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi