machlo Napisano Lipiec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2007 Mam problem z odpowiednim skonfigurowaniem nowego compiza. Kiedy pojawia sie nowe okno to zawsze jest ukryte czesciowo pod gorynym paskiem. Wyglada to np tak: http://img513.imageshack.us/my.php?image=zrzutekranuau4.png Co zrobic zeby nowe okna nie chowaly sie pod paskiem? Z gory thx za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piet Napisano Lipiec 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2007 Mam problem z odpowiednim skonfigurowaniem nowego compiza. Kiedy pojawia sie nowe okno to zawsze jest ukryte czesciowo pod gorynym paskiem. Wyglada to np tak: http://img513.imageshack.us/my.php?image=zrzutekranuau4.png Co zrobic zeby nowe okna nie chowaly sie pod paskiem? Z gory thx za pomoc. Przerzuć górny pasek na dół po czym przesuń okno w pożądane miejsce, następnie zamknij je i otwórz ponownie (u mnie zazwyczaj pomagało ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
machlo Napisano Lipiec 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2007 Ale tu nie chodzi o to konkretne okno. Praktycznie kazde otwiera sie w ten sposob, jak na obrazku. Jak przerzuce pasek na dol, to okna pojawiaja sie delikatnie wyzej z gornym paskiem okna poza ekranem. W berylu kiedys dalo sie to jakos zrobic w ich settings-manager, teraz to nie wiem. O ile dobrze pamietam to cos sie bawilo z siatka pulpitu. Teraz takiej opcji nie ma w compizie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piet Napisano Lipiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2007 Po prostu wygląda to tak, jakby nie był poprawnie rozpoznawany Twój pulpit [wielkość]. Najprawdopodobniej jest to wina bardzo wczesnej wersji CFa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timonew Napisano Lipiec 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2007 Witam, dzisiaj zainstalowałem compiz fusion i również napotkałem ten problem. Jego rozwiązaniem jest włączenie pluginów: Rozmieść okno oraz Put, które w Compiz Settings Manager znajdują się w kategorii Window Management. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
machlo Napisano Lipiec 4, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2007 dziala w sumie to nawet logiczne to bylo, szkoda, ze sam na to od razu nie wpadlem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi